MLADEŽ LUDEŽ

20 tisuća motiva za učlanjenje u HDZ

21.03.2011 u 18:21

Bionic
Reading

Jedan od jučer pohvaljenih čelnika mladeži HDZ-a kojeg je pohvalila i istaknula za primjer predsjednica stranke Jadranke Kosor bio je i predsjednik Nacionalnog odbora mladeži HDZ-a Ante Mihanović iz Splita

Ante Mihanović kojega dio članstva splitskog HDZ-a smatra perspektivnim mladim političarom je diplomirani pravnik zaposlen kao zamjenik šefa Županijske lučke uprave s mjesečnom plaćom u iznosu od 14 i pol tisuća kuna. On ujedno svaki mjesec zasluži i 3.900 kuna kao županijski vijećnik. Imajući u vidu kako profesionalni političari, a Mihanović po svemu to jest, još naplaćuju svoje funkcije, putne i razne druge troškove, ne treba sumnjati da mladi perspektivni HDZ-ovac svaki mjesec utrži barem 20 tisuća kuna.

To je možda i najbolji odgovor na eventualno čuđenje zašto HDZ i u trenucima ovako niskog rejtinga, bilježi veliki broj novoupisanih članova mladeži i stranke. Jadranka Kosor tvrdi da ih se, samo u posljednjih 12 mjeseci, upisalo pet tisuća. Kada mladi ljudi vide kako, primjerice, odlično ide Anti Mihanoviću, to je više od 20 tisuća motiva za upis u redove vladajuće stranke.

S druge strane pohvaljeni Mihanović je kadar blizak Kruni Peronji, šefu županijskog HDZ-a u Splitsko-dalmatinskoj županiji, a u kojem se posljednje vrijeme vode oštre frakcijske borbe.