TEHNO SAVJETI

Želite da svaka poruka na WhatsAppu automatski nestane nakon nekog vremena? Evo načina

08.12.2021 u 06:51

Bionic
Reading

Poznata aplikacija za čavrljanje dramatično je poboljšala opciju za automatsko brisanje poruka koju sad možete primjeniti na svim razgovorima koji uključuju samo vas i sugovornika

WhatsApp je prošle godine dodao opciju za automatsko brisanje poruka, no kompanija je u međuvremenu funkciju proširila na nekoliko dobrodošlih načina. Umjesto da ručno aktivirate brisanje poruka u svakom razgovoru, WhatsApp nudi mogućnost aktivacije značajke u svim razgovorima u kojima sudjelujete vi i sugovornik.

Nadalje, aplikacija daje puno bolju fleksibilnost po pitanju tajminga. Premda ste prije poruke mogli brisati nakon sedam dana, WhatsApp nudi opciju brisanja poruka nakon 24 sata ili 90 dana.

Do opcija za tempirane poruke se na iOS-u i Androidu dolazi na isti način: u postavkama pod stavkama računa i privatnosti, odnosno Account > Privacy > Default message timer.

Tamo samo birajte novi rok trajanja razgovora te obratite pažnju da će postavke funkcionirati za razgovore u kojem sudjeluje dvoje ljudi. Također obratite pažnju da ovo nije super sigurna metoda dopisivanja, s obzirom da sugovornik uvijek može snimiti sliku ekrana i zaobići vaše vješto uređene sigurnosne mjere.

Za kraj, zapamtite da ovo samo radi na novim razgovorima, što znači da ćete stare morati podešavati ručno. To se radi odlaskom u razgovor, pritiskom na ime sugovornika i biranjem opcije samobrišućih poruka - ‘Disappearing messages’. Nakon toga izaberite vrijeme nestajanja: nakon 24 sata, 7 dana ili 90 dana.