Liderova konferencija

Zavirite u pametnu urbanu budućnost, dođite na Smart Cities 2019

03.04.2019 u 10:54

Bionic
Reading

Saznajte najnovija, ingeniozna rješenja za pametne gradove na Liderovoj konferenciji Smart Cities 2019 koja se održava 9. travnja na Zagrebačkom velesajmu

Zavirite s nama uz vrhunske predavače u hrvatska i europska pametna dvorišta i pogledajte kako se građanima kvaliteta života već u mnogo čemu poboljšala zahvaljujući primjeni najsuvremenijih tehnologija.

Na putovanje u urbanu budućnost koju jedva čekamo povest će vas profesor Herman van den Bosch s Otvorenog nizozemskog sveučilišta koji će pojasniti kako pametni gradovi nose humanost u duši, ali i kako stanovnici Nizozemske samostalno proizvode električnu energiju (sunce i vjetar) i distribuiraju je u svom susjedstvu koristeći sustav pametne mreže. Energetska kooperacija utječe na niže troškove stanovanja, transporta, proizvodnje hrane, topline i ostalih potreba građana, a profesor van den Bosch odgovorit će nam na pitanje koje se u posljednje vrijeme snažno probija kroz hrvatski radijski eter: ‘Kako to?’ J

Počujte i stručno tumačenje kamo odlaze svi naši podaci, postoli li razlog za zabrinutosti za privatnost te zlouporabu podataka te koliko je daleko otišla digitalizacija gradova.

Na okruglom stolu s gradonačelnicima saznajemo s koliko se pameti mogu pohvaliti Zagreb, Split, Bjelovar, Varaždin, Zaprešić, Supetar i ostali hrvatski gradovi. Budući da je teško odoljeti napasti pogledat ćemo i preko ograde da vidimo što rade naši susjedi Slovenci, Talijani, Austrijanci i Mađari. U tome će nam pomoći Polona Čufer Klep, direktorica Deloitte Slovenia Consultinga.

Prihodi sektora povezanog s pametnim rješenjima rastu eksponencijalno. Inovacijama nikad kraja, a primjere iz Njemačke te što donosi Smart City Data Platform Münchena ili Future-Living-Project Berlin predstavit će nam Sven Thorsten Potthoff, direktor Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore.

Pametni građani i svi oni koji to žele postati u pametnom gradu budućnosti, osigurajte svoje mjesto - prijavite se za sudjelovanje na konferenciji Smart Cities.

Liderova konferencija Smart Cities 2019