ZAŠTO?

Zar Nintendo prekida isporuku superpopularne konzole NES Classic?

14.04.2017 u 15:34

Bionic
Reading

Nintendov retro fenomen NES Classsic odlazi s tržišta unatoč popularnosti

U slučaju da ga nemate, podsjetimo o čemu se ovdje zapravo radi. Riječ je o oko 500 kuna vrijednom retro uređaju koji ima ugrađenih 30 igara iz ere Nintendo Entertainment Systema. Zbog nostalgije i sve veće popularnosti retro tehnologije, ova mala konzola postala je jedan od najprodavanijih artikala tijekom prošlogodišnjih blagdana. Zlatno doba Nintenda Classic, doduše, prilazi kraju - Nintendo je u četvrtak potvrdio IGN-u da ovaj proizvod ne planira vječno proizvoditi.

'Tijekom travnja sjevernoamerički teritoriji dobit će posljednju pošiljku Nintendo Entertainment Systema: NES Classic Edition. Svima koji planiraju kupiti konzolu predlažemo da provjere dostupnost uređaja u obližnjem dućanu. Razumijemo da je mnogim korisnicima teško pronaći konzolu i zbog toga nam je žao. Jako obraćamo pažnju na komentare naših korisnika i jako cijenimo nevjerojatnu razinu interesa i podrške za ovaj proizvod', kažu iz Nintenda.

Hoće li uređaj zbog prekida prodaje u SAD-u otići i s polica u drugim dijelovima svijeta? Teško je reći jer Nintendo to još nije službeno potvrdio. Ono što je sigurno je da konzola nije ni trebala biti toliko dostupna. 'NES Classic Edition nije planiran kao dugotrajan projekt. Zbog povećane potražnje napravili smo još nekoliko pošiljki unatoč izvornom planu', komentiraju iz Nintenda.

NES Clasic - foršpan Izvor: Društvene mreže / Autor: Nintendo

NES Classic na Amazonu je moguće kupiti po cijeni od oko 160 dolara i to ne izravno od Nintenda - pojava koja postaje sve češća od prošlog Božića. Do ove veljače japanska kompanija uspjela je prodati oko 1,5 milijuna NES Classica, što je zbilja impresivno.