ČESTITKE APETITU!

Zagrebački inkubator poduzetništva odabrao svoju novu investiciju

03.12.2015 u 15:43

Bionic
Reading

U coworking prostoru Zagrebačkog inkubatora poduzetništva jučer je označen prvi milestone posljednje, osme generacije ZIP-ovih startupova i održan tzv. Progress review na kojem su timovi pokazali koliko su napredovali u prvoj polovici ZIP Startup programa, a objavljena je i najnovija investicija u sklopu ZIP Akceleratora

Na ovakvim događanjima već je postala tradicija da se jednom timu koji je najviše napredovao uruči i jedna posebna nagrada, a tu nagradu već tradicionalno osigurava partner Erste Banka.

Nagradu od 1000 eura osvojio je tim Wemy koju je uručio Ivan Babić, direktor poduzetničkog centra Zagreb Erste Banke te naveo prisutnima: 'I u ovoj generaciji je konkurencija bila izrazito jaka i nije se lako bilo odlučiti za jedan tim. U ime Erste banke čestitam svim timovima na izuzetnom napretku, a naročito pobjedniku „Wemy“ i želim im puno uspjeha sa aplikacijom.'

Osim članova trenutne generacije, jučer su svoj napredak predstavila i tri tima u koja je ZIP dosad investirao, Thorium A+, SnapTap i Tutotod. Podsjetimo, ZIP je sredinom prošle godine na platformi Seedrs.com u uspješnoj prvoj takvoj 'equity crowdfunding' kampanji prikupio 68.700 funti od strane 190 individualnih investitora diljem svijeta.

Prve su investicije primili upravo gore spomenuti timovi, a jučer je objavljena još jedna takva investicija.

Appetit, kao trenutni član osme generacije ZIP-a postao je četvrti projekt u koji je ZIP dosad investirao i to s iznosom od 160.000 kn.

Appetit je mobilna aplikacija putem koje korisnici u svojoj blizini mogu pronaći, bookirati i kupiti zdrave gotove obroke, pripremljene u domovima kuhara.