ŠTO ODABRATI?

Windowsi 7 dolaze u šest različitih verzija

04.02.2009 u 07:48

Bionic
Reading

Izgleda da će Microsoft ponoviti povijest barem što se tiče količine različitih verzija svog nadolazećeg OS-a. Prema brojnim izvorima, Windowsi 7 isporučivat će se u šest različitih inačica

Windowsi 7 u trenutačnoj verziji Beta u globalu dobivaju dobre kritike korisnika, no izgleda da jednu lekciju, naučenu na Visti, u Microsoftu nisu željeli upotrijebiti u praksi. Naime,čini se da će se nastaviti zbunjivanje korisnika s mogućnošću odabira različitih verzija OS-a, prisutno od recentne verzije Windowsa – Viste, koja se također isporučivala u šest različitih verzija.

Microsoft bi Windowse 7 u konačnoj verziji tržištu trebao isporučiti početkom sljedeće godine, i to u ovim inačicama:

Windows 7 Starter Edition koja je prvenstveno namijenjena tržištima 'u nastajanju' te korisnicima netbook računala, a na njoj će biti moguće istovremeno pokrenuti samo tri aplikacije.

Windows 7 Home Basic koja je pandan trenutačnoj verziji Vista Media Center.

Windows 7 Home Premium će korisnicima ponuditi sve vizualne blagodati novih Windowsa poput grafičkog sučelja Aero Glass, a donosi i neke novosti na polju podrške reprodukcije multimedijskih formata.

Windows 7 Professional donosi poboljšane sigurnosne i mrežne funkcije poput ugrađene enkripcije pohranjenih podataka, mrežni backup podataka i slične.

Dvije posljednje najavljene verzije Windows 7 Enterprise te Windows 7 Ultimate korisnicima donose sve blagodati novog OS-a iz Microsofta.

Bilo kako bilo, najavljene verzije osvanule su na brojnim sranicama koje se bave ovom problematikom, dok iz tabora Microsofta još uvijek nema službenog priopćenja o novim Windowsima.

Pročitajte i naš prvi pogled u sve tajne Windowsa 7