APLIKACIJE

WhatsApp potajno uveo potencijalno vrlo korisnu novu značajku

25.01.2023 u 12:03

Bionic
Reading

U WhatsAppu su novitet upogonili bez popratne objave na službenom blogu, obavijesti u aplikaciji ili spominjanja u bilješkama o nadogradnji za Googleovu trgovinu aplikacijama Play

WhatsApp je uveo novu funkcionalnost za značajku Linked Devices, pomoću koje možete povezati više od jednog pametnog telefona s operativnim sustavom Android na vaš glavni korisnički račun.

Dosad je bilo moguće povezati samo jedan uređaj s jednim korisničkim računom, koristeći aplikacije WhatsApp Web ili WhatsApp Desktop. Nedavno je omogućeno i korištenje WhatsAppa na tablet računalima s Androidom.

Kako biste koristili novu značajku, instalirajte najnovije izdanje WhatsAppa na uređaj s Androidom na kojem nema korisničkog računa pri WhatsAppu.

Otvorite aplikaciju, odaberite jezik koji ćete koristiti. Kad od vas to aplikacija zatraži, unesite svoj broj telefona, kucnite na tri točkice u gornjem desnom kutu i odaberite Link a device.

Pojavit će se QR kod kojeg možete skenirati koristeći primarni uređaj.

Za skeniranje otvorite WhatsApp na primarnom uređaju i kucnite tri točkice u gornjem desnom kutu.

Odaberite Linked devices, pa zatim kucnite link a device. Potom skenirajte QR kod na sekundarnom uređaju.

Nakon što završite WhatsApp će učitati i sinkronizirati poruke na oba uređaja. Novi uređaj će se na popisu povezanih i aktivnih uređaja pokazati kao Android.

Čini se kako još ne funkcionira na Appleovim pametnim telefonima iPhone.

[FOTO] Ove neobične zvijezde razvijaju maštu i izazivaju koncepte moderne znanosti Izvor: Profimedia / Autor: MARK GARLICK / Sciencephoto / Profimedia

U WhatsAppu su novitet upogonili bez popratne objave na službenom blogu, obavijesti u aplikaciji ili spominjanja u bilješkama o nadogradnji za Googleovu trgovinu aplikacijama Play.

Nije jasno zašto su se u WhatsAppu odlučili na takav potez, Make Use Of.