TEHNO NOVITETI

Volite grupni chat? WhatsApp ima dobre vijesti

25.10.2017 u 06:33

Bionic
Reading

Popularna aplikacija za čavrljanje uskoro bi mogla omogućiti videopozive unutar grupa, čime će se preobraziti u platformu za minijaturne videokonferencije

WhatsApp očigledno polako planira uvesti glasovne i video pozive u grupno čavrljanje. Podsjetimo, sada je putem aplikacije moguće nazvati pojedince, no glasovni i video pozivi rezervirani su isključivo za razgovore jedan-na-jedan. 

Drugim riječima, trenutno ne postoji opcija dodavanja novih ljudi u razgovor. Druga Facebookova aplikacija Facebook Messenger dozvoljava grupne pozive, no čini se da upravo ta značajka puno bolje funkcionira u appovima poput WhatsAppa, gdje je čistoća signala puno bolja.

Grupni pozivi za sve

WABetaInfo, pouzdani izvor neobjavljenih značajki popularnog programa za čavrljanje prepoznao je novitet u nedavnom blogu WhatsAppa.

Kompanija je službeno objavila Live Location, objasnivši kako sve funkcionira uz pomoć tri ilustracije, a slika u sredini pokazuje ikone za videopozive i audiopozive unutar grupnog chata.

Facebook, inače, već radi na aplikaciji za grupne pozive pod imenom Bonfire.

Njezina trenutna dostupnost je, u drugu ruku, ograničena na mali broj korisnika.

Lista prioriteta

Prema izvorima iz WABetaInfoa, značajka za grupne pozive na WhatsAppu prvo će podržavati samo zvuk.

  • +4
Mark Zuckerberg Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Također, svi zainteresirani trebat će se strpiti otprilike do kraja godine, s obzirom da na samoj značajki treba još puno raditi, a WhatsApp kao takav već ima posla preko glave.

Jedna od značajki s kojima se razvojni tim trenutno bavi je dugo iščekivani 'povrat' poruka koji korisnicima omogućuje da ponište sramotne poruke i do pet minuta nakon njihovog slanja.