KORAK PO KORAK

Vodič: Sve što trebate znati o novom pametnom Iskon.TV-u

  • Autor: Miroslav Wranka
  • Zadnja izmjena 23.10.2017 08:01
  • Objavljeno 23.10.2017 u 08:01
tportal

Izvor: Iskon Internet / Autor: Iskon Internet

Za mjesec dana svi Iskonovi korisnici trebali dobiti pristup novom Iskon.TV-u s nekoliko naprednih značajki. Evo uputa kako ćete upogoniti prvu domaći personalizirani televizijski servis

Iskon Internet je prije nekoliko tjedana predstavio novo izdanje svoje usluge Iskon.TV nadograđeno serijom algoritama koje prati vaše ponašanje i konzumaciju televizijskog sadržaja te temeljem toga predlaže slične sadržaje koji bi vam se mogli svidjeti.

Do sada je šest tisuća korisnika Iskonovih usluga dobilo mogućnost koristiti novi iskon.TV. Za mjesec dana trebali bi ga dobiti svi. Evo uputa kako ćete upogoniti prvu domaći personalizirani televizijski servis.

Nakon što dobijete mogućnost gledanja novog Iskon.TV-a, na početnom ekranu će vas dočekati pozdravna poruka s informacijama o tome kako radi. 

Slijedi potvrda poruke, čime ujedno i prihvaćate novi način gledanja, odnosno algoritmu dajete dopuštenje za povremenu obradu informacija o gledanim sadržajima kako bi vam davao preporuke. Ako se predomislite, u bilo kojem trenutku moći ćete se vratiti na stari način gledanja.

Iskon.TV treba vremena kako bi vas upoznao

Po prihvaćanju potvrde otvorit će se personalizirano sučelje u kojem je prva linija Za mene

Tipka Up na daljinskom vodi na novu pretragu. Tipka Down vodi na dodatne tri trake preporučenih sadržaja po kategorijama. Bit će prikazivane kategorije koje su relevantne za vaš dom. 

Ispod su vaši snimljeni sadržaji (oni koje ste dodali u favorite).  Zadnja linija su postavke, u kojima možete odabrati želite li novi Iskon.TV postaviti kao početni ekran na TV-u. Ako to učinite, pritiskom na tipku 0 mu u svakom trenu možete pristupiti. 

Tu je i mogućnost zaustavljanja algoritma u daljnjem praćenju vaših TV aktivnosti. Ako to učinite, tipka 0 će i dalje biti dostupna za pregled općenito najgledanijeg sadržaja.

Ovako izgleda novi Iskon.TV

Izvor: Iskon Internet / Autor: Iskon Internet

Kad tek upogonite novi Iskon.TV, imajte u vidu kako vas još ne poznaje. Preporuke koje su na prvu tamo pokazane možda uopće neće biti relevantne za vas, pa je moguće kako će recimo biti puno dječjih sadržaja iako ih uopće ne gledate. Također, dodatne kategorije će biti također 'općenito' najgledanije: humoristične serije, komedije (film) i drugo slično.

Kako bi vas Iskon.TV počeo upoznavati, počnite surfati po ponudi. Odabirom svakog sadržaja dobivate par glavnih funkcija kao što su pokretanje, snimanje i slično. 

Iz ponuđenih sadržaja na traci Za mene i drugim trakama označite sadržaje koji vam se ne sviđaju.  Potom prijeđite na traku Pretrage i ciljano u tražilicu upišite par sadržaja koje volite gledati

Vratite se na svoj početni zaslon. Osim ciljano upisanih sadržaja, novi Iskon.TV bi trebao kreirati trake sa sličnim sadržajem, pokupiti sve i staviti na jedno mjesto. Isti postupak ponovite i drugim programskim trakama.

Otkrivajte sadržaj i sami

Naravno, trebat će neko vrijeme dok se Iskon.TV ne pohvata što vam se sve sviđa, a što zaobilazite u širokom luku. Možda se za mjesec dana i iznenadite kad vidite što u stvari najčešće gledate.

Idući korak je otkrivanje sadržaja, deset tisuća jedinica raspoređenih u 90 kategorija i potkategorija.

Tražilica je osmišljena tako da pridonosi sistematizaciji TV sadržaja.  Kad poželite gledati nešto konkretno, upišite tri početna slova. U tražilicu možete upisivati ne samo naslove, već i imena redatelja i glumaca, na hrvatskom i drugim jezicima 

Ako koristite Snimalicu, dostupno vam je oko pet tisuća TV sadržaja u svakom trenutku. Tome pridodajte još dvije tisuće iz Videoteke i tri tisuće s HBO-a na zahtjev

Bez Snimalice za pretragu i preporuku dostupni su svi sadržaji koji su obuhvaćeni kontinuiranim snimanjem (zadnja 24 sata, koliko je na raspolaganju svim korisnicima Iskon.TV-a), otprilike 700 sadržaja. 

Predstavljen novi Iskon.TV

Izvor: Iskon Internet / Autor: Iskon Internet

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!