NEVOLJE U RAJU?

Vlasnici iPada žale se na probleme s WiFi vezom

07.04.2010 u 10:41

Bionic
Reading

Kako to obično biva, kad se pojavi neki novi, željno očekivani gadget, nakon početne euforije počinju žalbe korisnika na ovaj ili onaj problem. Kod iPada se već iskristaliziralo nekoliko ozbiljnih nedostataka, a najgori je vjerojatno problematični WiFi

Prve su se pritužbe pojavile na Appleovom forumu, gdje su se deseci korisnika žalili na slab WiFi signal. Onda su se pojavile i pritužbe na druge probleme, kao što su pregrijavanje i problemi s mrežnim postavkama.

Blog Engadget je pokrenuo anketu u vezi problema na iPadu i, prema trenutnim rezultatima, 4,9 posto korisnika žali se na loš WiFi signal i slabu brzinu prijenosa podataka, a 3,2 posto ima pritužbe na učestalo prekidanje veze.

Naravno, teško je reći jesu ovi problemi stvarni ili su ti korisnici jednostavno očekivali previše od WiFi antene ugrađene u iPad (neki tvrde da problemi nastaju kad iPad stavite na stol ili naslonite na koljena), no činjenica je da trenutno dostupna verzija iPada ima samo jednu opciju povezivanja na internet i to je WiFi. Ako WiFi ne radi dobro, to je vrlo ozbiljan problem.