GEJMING PREPORUKA

[VIDEO] Vrh vrhova: Ovo su najbolje videoigre koje možete zaigrati u 2022.

18.04.2022 u 18:46

Bionic
Reading

Izabrali smo najbolje predstavnike raznih žanrova i stilova, od nezavisnih, preko popularnih naslova, pa sve do besplatnih igara

Ako tražite baš najbolje igre u 2022., ne brinite se - do travnja smo na raspolaganje dobili hrpu zbilja izvrsnih naslova i oni će definitivno zadovoljiti različite ukuse.

Ovo su, po našem mišljenju, trenutno najbolje igre koje možete igrati, neovisno o platformi.

Elden Ring

Taman se nađete u poziciji da mislite kako ste otkrili sve što vam Elden Ring može ponuditi, a igra vas iznenadi nekim fantastičnim vizualom ili izazovnim neprijateljem. Apsolutno nam, tim rečeno, nije čudno to što je najnovija igra FromSoftwarea u prvom mjesecu prodana u preko 12 milijuna primjeraka.

Izvor: Društvene mreže / Autor: From Software

Elden Ring igračima daje pozamašan izazov dok dodatna mobilnost i poboljšane mehanike borbe nude hrpu prilika za novopridošle igrače. Ako je ovo vaša prva igra iz FromSoftwarea i želite dobar izazov, onda nikad nije bio bolji tren da uskočite. Ako ste veteran žanra, ova igra poboljšava formulu svake dosadašnje FromSoftwareove soulslike uspješnice.

Bez dvojbe, Elden Ring jedno je od najboljih gejming iskustava na svijetu.

Tunic

Tunic je, bez dvojbe, nešto posebno. Riječ je o igri koja je, prije svega, ljubavno pismo akcijskim avanturama stare škole. Riječ je o genijalnom, kratkom i ponekad izazovnom primjeru modernog dizajna igara, a on je puno veći nego što to njegovi dijelovi daju naznačiti.

Uglavnom, može ga se završiti za oko 12 sati, no sadrži velik broj skrivenih detalja koje možete istražiti ako to želite. Riječ je o tipu igre o kojoj bruje rasprave na forumima - s razlogom. Ako tražite nešto svježe, šareno i fantastično sročeno, Tunic jednostavno morate zaigrati.

Disco Elysium: The Final Cut

Najbolji RPG godine stavlja vas u ulogu detektiva koji se budi u razvaljenoj sobi, s jednom cipelom na nozi i najgorim mamurlukom koji je ikad iskusio. Štoviše, na početku nemate pojma što ste - sve dok ne shvatite da vam je posao doći istražiti ubojstvo. Nakon toga stvari postanu puno, puno mračnije.

Vaš je zadatak pretražiti grad u potrazi za tragovima, razgovarati sa žiteljima i sastaviti slagalicu sačinjenu od komadića vaše razbijene psihe.

Disco Elysium poseže za klasičnim RPG igrama poput Fallouta te ih preoblikuje u tekstom nakrcano i vrlo slojevito iskustvo puno prilika i različitih raspleta. Možete igrati kao igrač stare škole i riješiti sve probleme šakama ili postati filozof - ne postoji pogrešan način na koji možete odraditi taj posao.

Hades

U Hadesu igrate kao Zagreus, sin Hada. Vaš je cilj pobjeći iz očeva carstva, pri čemu vam pomažu ostali grčki bogovi. Igrači napreduju kroz stalno mijenjajuće hodnike pune monstruma i pronalaze put do površine.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Supergiant Games

Ako Zagreusu ne uspije, poslan je na početak igre i mora pokušati ponovno. Izvrsno pisani dijalozi, dizajn repetitivnih dijelova i glazbena pozadina stapaju se u predivno realiziranu viziju grčke mitologije. Ako volite igre slične Diablu, ovo ne smijete propustiti.

Inscryption

Dijelom escape room, dijelom kartaška igra, Inscryption je u svojoj srži priča o bijegu iz uklete kolibe.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Devolver Digital

Ne samo da je ova kartaška igra puna raznih vrsta kreatura, moći i sustava borbe - igrač može protegnuti noge i istražiti sobu u kojoj je zatočen. Tajne se kriju iza svakog predmeta i donose nove slagalice. Inscryption možda nije najbolja igra koja je izašla u 2022., no ako tražite inovativan naslov s napetom atmosferom i zabavnim slagalicama, ne tražite dalje.

Doom Eternal

'Rip and tear', vječita mantra serijala Doom, tihi je krik koji u kontekst nastoji staviti Doom Eternalovu neograničenu nasilnost. Doom je oduvijek bio priča o lovu na sile pakla, no Doom Eternal svemu tome daje smisao i objašnjava priču o ikoničkom Doom Slayeru, čak i ako njega odgovori previše ne zanimaju.

Igra je dizajnirana kao brza pucačina iz prvog lica koja nagrađuje agresiju i inerciju na štetu šuljanja i taktiziranja. Riječ je o naslovu koji je također najbolje iskusiti na PC-ju zbog neusporedive kvalitete igranja pomoću miša i tipkovnice.

Fortnite

U već nakrcanom okružju igara s uslugom uživo Fortnite je uspio postići ono što mnogi drugi nisu - relevantnost. Premda nije izmislio žanr niti ga usavršio, riječ je o igri koja je obilježila jednu eru. Također se radi o dosad najuspješnijem primjeru metaverzuma sezonskim povezivanjem hrpe franšiza u više ili manje pitak mišung.

Microsoft Flight Simulator

Ako čeznete za realističnim simulatorom leta, onda ne tražite dalje od Microsoft Flight Simulatora, najbližeg iskustvu u pravoj kabini aviona. Letite u svemu od Cessne do transportnih mlažnjaka te putujte bilo kamo u svijetu - uz praćenje vremena u pravom vremenu i precizne satelitske snimke, doza realnog u igri zadovoljit će i najzahtjevnije gejmere.

Sid Meier’s Civilization VI

Serijal Civilization impresivna je strateška igra za sve razine vještine. Premda njezino najnovije izdanje pojednostavljuje neke složenije mehanike, i dalje se radi o puno dubljoj igri od brojnih prethodnika. Na raspolaganju vam je hrpa civilizacija, a cilj vam je dovesti ih od drevne prošlosti do moderne ere. Možete pobijediti na više načina - osvajanjem ostalih civilizacija, postizanjem globalnog mira, pobjedom u svemirskoj utrci i mnogočime drugim. Partije Civilizationa mogu trajati danima, što će zadovoljiti gejmere koji gaje ljubav prema igrama koje neprestano golicaju na 'samo još jedan potez'.

Half-Life Alyx

Izvor: Društvene mreže / Autor: Valve

Zazivanje Valvea da izda Half-Life 3 postalo je vicem modernog gejminga, uz nezavršenu priču Half-Lifea 2 iz 2007. - i tako je bilo sve do Half Life Alyx.

Ova igra vjerojatno nije ono što su fanovi nakon svog tog vremena očekivali, no dobra je stvar što je Alxy punopravno zaslužila poziciju u kultnom Valveovom serijalu. Riječ je o igri za virtualnu stvarnost napravljenoj kao tehnološka demonstracija Valve Indexa. Igrači preuzimaju ulogu Alyx Vance, Gordonove suputnice iz Half Lifea 2 pet godina prije događaja zadnjeg naslova - Alyx ima zadatak ukrasti super-oružje od izvanzemaljskog Combinea.

Borba, slagalice i preživljavanje u cijelosti su se vratili - Alyx može vršiti interakciju s okolinom uz pomoć 'gravitacijksih rukavica', zamjene za Freemanovu gravitacijsku pušku. Naslov je također PC ekskluziva i punokrvno visokobudžetno iskustvo. Sve što vam treba je oprema za VR.

Hollow Knight

Hollow Knight jedna je od najboljih metroidvanija ove godine! Izvor: Društvene mreže / Autor: Team Cherry

Hollow Knight je 2d metroidvanija koja igrače stavlja u ulogu bezimenog viteza koji istražuje kraljevstvo Hallownest. Igra može biti nemilosrdno teška, no nikad nije nepoštena - igrači se uvijek mogu vratiti na mjesto gdje su umrli i pokupiti sve što su postigli. Igrin nastavak Hollow Knight: Silksong u razvoju je već jako dugo, a fanovi originala ga čekaju još od prvog razotkrivanja 2019.