NATJECANJA

Prijave na LegalHack hackathon 2022. su otvorene: kako spojiti robotiku i pravo?

14.04.2022 u 12:45

Bionic
Reading

LegalHack održat će se od 28. travnja do 5. svibnja 2021. u hibridnom obliku, a namjenjen je svim studentima u Hrvatskoj

Studentska udruga Meritokrat pod sloganom Budućnost bez volana drugu godinu za redom organizira LegalHack hackathon, jedini pravni hackathon u Hrvatskoj i ovom dijelu Europe. Hackathon je izvedenica riječi ‘’hack’’, inovativnog rješavanja problema, i 'marathon', dinamičnog događaja u trajanju od nekoliko sati do nekoliko dana. LegalHack hackathon spoj je prava i tehnologije u obliku sedmodnevnog natjecanja na kojem će sudionici pravno usmjeriti razvoj nove tehnologije te predložiti odgovore na izazove koje ona nosi sa sobom.

LegalHack održat će se od 28. travnja do 5. svibnja 2021., u hibridnom obliku. Ovogodišnji zadatak ‘Autonomna vozila - kako spojiti robotiku i pravo?' za cilj ima osmisliti prijedlog zakonodavnog okvira koji će omogućiti sigurnu upotrebu robotike kod autonomnih vozila te njihovo stavljanje i uklapanje u postojeći prometni i pravni sustav. Detaljan test zadatka možete pronaći ovdje. Timovi će imati vremena od 28. travnja, do 2. svibnja u 12 sati za izradu svojih rješenja, a na raspolaganju će im biti Legal i Tech mentori koji će svojim stručnim znanjem pomoći u razvoju kreativnih i inovativnih odgovora na izazove koje postavlja razvoj tehnologije.

Projekt je ove godine odlučilo podržati 22 partnerska odvjetnička ureda i poduzeća, a njihovi zaposlenici će natjecateljske timove usmjeravati kao mentori te na kraju u svojstvu žirija odabrati pobjedničko rješenje. Hackathon je namijenjen svim studentima u Republici Hrvatskoj, bez obzira na studijski smjer i predznanje, a prijaviti se moguće u timu od 3 do 5 članova. Najbolje timove očekuju bogate novčane i druge nagrade. Više o uvjetima za prijavu pročitajte u Pravilima sudjelovanja.

Prijave za LegalHack bit će otvorene do 22. travnja u 23:59 putem forme za prijavu. Meritokrat se može pratiti putem društvenih mreža, Facebooka i Instagrama, LinkedIna te web stranice Udruge.