ČUDA UMJETNE INTELIGENCIJE

Hit video: Spava li to vozač dok auto juri 120 kilometara na sat?

06.03.2019 u 13:02

Bionic
Reading

Na video snimci koja kola Twitterom moguće je vidjeti vozača Tesla automobila koji spava dok auto vozi brzinom od 120 kilometara na sat

Na Twitteru se u ponedjeljak pojavila snimka vozača Tesle koji prema svemu sudeći spava dok auto juri brzinom od 120 kilometara na sat. Video je snimio Seth Blake, gitarist Wage Wara.

'Lik spava dok njegov @Tesla auto juri 120 kilometara na sat na autoputu i radi sve umjesto njega' komentirao je Blake u objavi.

U videoisječku možemo vidjeti vozača koji se odmara na vozačkom mjestu te očigledno ne drži ruke na volanu. Prema svemu sudeći, umjesto njega vozi Autopilot, Teslin poluautomatski sustav za asistenciju pri vožnji koji, podsjetimo, može preuzeti skretanje, ubrzavanje i kočenje, no i dalje zahtjeva pažnju vozača u slučaju opasnosti.

Proizvođač vozila Tesla, očekivano, nije reagirao na upite za komentar.

Tesla na svojoj web stranici navodi da Autopilot zahtjeva 'aktivno nadgledanje', što potvrđuje statistika prema kojoj većina sudara koji uključuju Autopilot zbilja je vezana uz nepažnju vozača. Teslin šef Elon Musk također se nekoliko puta pronašao pod paljbom zbog TV intervjua tijekom kojih je za vrijeme razgovora s novinarima spustio ruke s volana i vožnju auta prepustio umjetnoj inteligenciji.

ČUDO ARHITEKTURE

Pogledajte luksuznu vilu u kojoj stanuje milijarder Elon Musk

Pogledaj galeriju