PRITIŠĆU ZOOM

Video konferencije u aplikaciji Google Meet sada su besplatne

30.04.2020 u 15:17

Bionic
Reading

Moći ćete organizirati video sastanak za do sto sudionica i sudionika, zasad bez vremenskih ograničenja

Servis za videokonferencije Google Meet, dosad dostupan samo poslovnim korisnicima i obrazovnim institucijama putem paketa usluga G Suite, od sad može koristiti bilo tko s korisničkim računom pri Googleu, i to besplatno.

Moći ćete organizirati video sastanak za do sto sudionica i sudionika, zasad bez vremenskih ograničenja. Naime, od 30. rujna ove godine bit će uvedeno ograničenje od sat vremena.

NOVA GENERACIJA

Pobrojali smo videoigre koje apsolutno moraju doći na PlayStation 5

Pogledaj galeriju

Uz obvezni korisnički račun, u Googleu su uveli i druge sigurnosne mjere. Ljudi koji nisu izravno dodani u sastanak bit će automatski preusmjereni u zelenu sobu kad pokušaju pristupiti sastanku i moći će se priključiti tek kad domaćin sastanka to odobri. Besplatno izdanje također ne podržava brojeve telefona za zemaljsku liniju.

Po tim mjerama sigurnosti Google se razlikuje od aplikacije Zoom, koja je zabilježila iznimno brz rast zadnjih mjeseci i zatekla ne samo vrhušku u Mountain Viewu nespremnu, već i onu u Redmondu, odgovornu za Microsoftov Skype. To im je, čini se, trenutno i jedini način obuzdavanja rasta kineske tvrtke i hvatanja priključka.

Doduše, teško bi se moglo ustvrditi kako Google nema problema kad su proizvodi za konferencije na daljinu i razmjenu poruka u pitanju.

Google Meet je donedavno bio poznat kao Hangouts Meet, ostatak višegodišnjih i ne baš uspješnih nastojanja da se ta tvrtka čvršće pozicionira na tržištu aplikacija za brbljanje. S vremenom bi trebao objediniti sve preostale dijelove tog zlosretnog pothvata, uključujući Google Chat i Hangouts Video, u jedinstvenu platformu za privatne i poslovne korisnike, piše Verge.