DRUŠTVENE MREŽE

Novi rekord: TikTok ima više od dvije milijarde preuzimanja

30.04.2020 u 13:01

Bionic
Reading

Popularna aplikacija nastavlja osvajati korisnike diljem svijeta, čemu svjedoče i najnovije objavljene brojke

TikTok je uoči globalne pandemije privukao iznenađujuće velik broj novih korisnika, izvještava The Verge. Prema najnovijem izvješću Sensor Towera, društvena mreža je dosegnula više od dvije milijarde preuzimanja. Štoviše, samo u ovom kvartalu skinuta je 315 milijuna puta putem App Storea i Google Playja, s time da u broj ne ulaze preuzimanja sa kineskih dućana aplikacijama. Sensor Tower također tvrdi da se aplikacija najviše koristi u Kini, Indiji i SAD-u.

Razlog iza ovog uspjeha očigledno je, kao i kod drugih društvenih medija, trenutna situacija u svijetu. Ljudi puno rijeđe izlaze na ulice, te ostaju kod kuće gdje im je dosadno. Veći broj korisnika ne znači porast zarade, s obzirom da sve platforme, uključujući i TikTok postoje zbog zarade na reklamiranju koje je u eri koronavirusa reducirano.

Dokaz neobičnih vremena je i donedavno posrnuli Snapchat koji je u ovom kvartalu dobio čak 11 milijuna novih korisnika, dok njegov glavni konkurent Marco Polo također bilježi masivni porast interesa od 745 posto u odnosu na posljednji tjedan ožujka.