TIHI REBRANDING

Google Hangouts Meet je promijenio ime, evo kako se sad zove

10.04.2020 u 11:58

Bionic
Reading

Googleov alat za video konferencije trenutno se koristi 25 puta više nego tijekom siječnja

Hangsout Meet, Googleov alat za video konferencije, promijenio je naziv. Od sada se zove Google Meet.

Da je do promjene došlo doznali smo zahvaljujući službenom blogu za Google Cloud, u kojem dvoje direktora proizvoda - Karthik Lakshminarayanan i Smita Hashim - opisuju više mjera koje su uveli kako bi zaštitili privatnost korisnika servisa za video konferencije. U objavi su, naime, servis svaki puta naznačili kao Google Meet.

  • +7
Koronavirus u Njemačkoj Izvor: EPA / Autor: OMER MESSINGER

Do promjene je došlo i na nizu web stranica za podršku, a iz Googlea je magazinu Verge stigla i službena potvrda kako je servis dobio novo ime. Također su potvrdili kako je Meet samostalni dio paketa usluga namijenjenih poslovnim korisnicima G Suite, među kojima su i drugi poznati servisi kao što su Gmail, Docs, Sheets, i Drive te Hangouts Chat.

Promjena, doduše, nije još zahvatila odgovarajuće aplikacije u Appleovoj trgovini App Store, kao ni na naslovnoj stranici pakete G Suite. Za pretpostaviti je kako će to biti ispravljeno tijekom nadolazećih dana.

Potražnja za Google Meetom i sličnim servisima naglo je porasla nakon što je širenje pandemije koronavirusa brojne zaposlenike natjeralo na rad od kuće i držanje fizičke distance kako bi se suzbilo širenje zaraze.

Trenutno se Meet koristi 25 puta više nego tijekom siječnja, prema Googleovim podacima, a dobiva i više od dva milijuna novih korisnika svaki dan.