METAVERZUM

Velika nadogradnja: Metini avatari napokon dobivaju – noge

30.08.2023 u 14:21

Bionic
Reading

Nadogradnja koju je Metin metaverzum najavljivao još prošle godine trenutno je dostupna samo korisnicima koji testiraju beta verziju

Prošlo je gotovo godinu dana otkako je Meta na Connectu 2022. najavila da će svojim čudnim avatarima dati noge kako bi malo više sličili na ljude. Taj je dan skoro pred nama – avatari za Quest Home u beta verziji softvera Quest napokon su dobili dodatne udove.

Premda korisnici neće vidjeti svoje noge kad pogledaju dolje, one će biti tamo – sve što treba napraviti jest pogledati avatara iz trećeg lica ili u virtualno ogledalo. Ovaj potez ima smisla prije svega zato što trenutno ne postoji opcija praćenja stvarnih nogu, što s druge strane znači da se Meta ne mora previše brinuti oko točnih animacija virtualnih verzija dotičnih udova.

Također se čini da noge avatara neće čučnuti u prikazu trećeg lica kada savijete koljena ili sjednete, što bi stvari moglo učiniti malo neugodnima kada s drugim korisnikom pokušavate održati kontakt očima, piše Engadget.

Noge još nisu stigle u VR verziju Horizon Worldsa, iako biste ih trebali vidjeti u mobilnoj i web verziji ako ste jedan od ljudi koji ih testiraju.

Zanimljivo, Meta je prošle godine rekla da će 'noge prvo doći u Worldse' prije nego što krenu prema drugim iskustvima prilagođenim avatarima. UploadVR također napominje da Meta nije javno ažurirala svoj paket za razvoj softvera za avatare, tako da se ni vanjski programeri koji koriste taj skup alata još ne mogu 'igrati' svojim virtualnim nogama.

Noge bi mogle doći do izražaja idućeg mjeseca, kad će se održati novi Meta Connect.