Escape Simulator

Velik uspjeh hrvatskog proizvođača igara: Pine Studiov Escape Simulator prodan je u milijun primjeraka

05.05.2022 u 13:11

Bionic
Reading

Escape Simulator, igra temeljena na konceptu 'escape rooma' na digitalnom je dućanu Steam prodana u impresivnom broju primjeraka

Videoigra Escape Simulator hrvatskih autora Pine Studio izdana je krajem prošle godine, a do danas je prodana u preko milijun primjeraka. Riječ je o avanturističkoj igri za jednog ili više igrača u kojoj je cilj pobjeći iz sobe pune slagalica i zagonetki, slično kao u pravom 'escape roomu'. Kako bi proslavili ovaj neočekivani uspjeh, autori su odlučili izbaciti dodatnu sobu temeljenu na Pineovoj prijašnjoj igri Cats in Time.

Ono što dodatni sadržaj donosi je također poboljšan sustav za uređivanje soba. Escape Simulator igračima omogućava dizajniranje vlastitih 'escape roomova' koje mogu dijeliti s drugim igračima, piše MyGaming.

'Htjeli bismo zahvaliti svakom igraču koji nam se pridružio na ovom putaovanju. Kad smo počeli, kladili smo se koliko ćemo primjeraka prodati. Nepotrebno je naglasiti da su naša očekivanja na koncu bile višestruko premašene', rekao je Tomislav Podhraški, CTO i suvlasnik Pine Studija u službenoj izjavi za medije. Tim je uoči iznenadnog uspjeha videoigre najavio nadolazeći dodatni sadržaj kojeg će predstaviti ovog ljeta.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Pine Studio

Više informacija o igri možete pronaći na službenoj stranici Pine Studija, kao i Escape Simulatorovoj službenoj stranici na Steamu.