ZA IPHONE

Uz ovu besplatnu aplikaciju surfajte kao da vas nitko ne gleda

03.05.2017 u 09:46

Bionic
Reading

Na tisuće je aplikacija trenutno dostupnih za iPhone 7 i iPhone 6s, a ono što iznenađuje je i da je velika većina najkorisnijih – besplatna. Putovanja, fotografije, surfanje, zdravlje...neka su od područja na kojima ovih pet olakšava život

Firefox Focus

Pretražujte kao da nitko ne gleda krilatica je koja ovu aplikaciju najbolje opisuje.

Dvije su stvari zbog kojih aplikaciju tvoraca Mozille vrijedi instalirati na iPhone: prva je jer je to siguran privatni pretraživač koji ne dozvoljava praćenje i prikupljanje podataka, a druga da se može integrirati s Appleovim pretraživačem Safarijem.

Firefox Focus automatski blokira online trackere, a za cijelo vrijeme surfanja dostupna je opcija erase koja briše cjelokupni uneseni sadržaj. Posebno je korisna kada mobitel želi koristiti netko drugi jer suvišnim čini odjavljivanje iz raznih aplikacija. Poseban plus  - u slučaju slabog signala, Firefox Focus može blokirati web fontove kako bi poboljšao izvedbu.

Osim nje, odabrali smo još četiri korisne besplatne aplikacije koje će korisnicima iPhonea olakšati život.

Adobe Photoshop Fix

Iako kreativni div Adobe nema namjeru seliti svoju desktop softver na iPhone u cijelosti, tu i tamo nas počasti kakvim moćnim dijelom. Ideja Photoshop Fix aplikacije je brzo uređivanje slika pomoću nekih moćnih lata kao što su vignette, defocus i color tools. Pri tome je najbolji dio liquify, pomoću kojega se slika može promijeniti u potpunosti, ali i na suptilnijoj razini, ovisno o prioritetima. Ukoliko posla imate s portretom, ova aplikacija nudi mogućnosti kakve se povezuju s moćnim PC softverom.

Round Health

Uzimanje lijekova teško da je tema koju ljudi žele povezati sa svojim cool uređajem, ali tehnologija itekako može biti od koristi onima s takvim potrebama. Round Health aplikacija je koja izvrsno prati vrstu terapije; potrebno je dodati lijekove, vitamine ili dodatke prehrani koji se koriste (naziv, jačinu, dozu i raspored uzimanja). Aplikacija u vremenskim periodima od pola sata, sat, dva ili tri sata prije zadanog rasporeda obavještava da je vrijeme za uzimanje lijeka. U aplikaciji se potom prikazuju lijekovi koje je potrebno taj dan uzeti, sa zadanim podsjetnikom. Round Health omogućuje povezivanje s drugim uređajima, push notifikacije, eksportiranje podataka i slično. Aplikacija je dovoljno fleksibilna da služi i kao podsjetnik za druge zadaće s utvrđenim rasporedom, i naravno  - potpuno besplatna.

Google Trips

S obzirom da su svoje pipke pružili u skoro svaki aspekt online života, Google ovom aplikacijom nudi pomoć u realnom. Potrebno je samo upisati željenu destinaciju, i aplikacija će ponuditi hrpu korisnih stvari  - od preporuka za hranu i piće, izleta do kontakta najbliže bolnice ili policijske postaje.

Productive

U moru 'to-do' aplikacija, Productive se ističe time što ne samo da nudi evidenciju zadataka, nego i potiče poboljšnje dnevne rutine i navika. U besplatnoj aplikaciji kreirati se može do pet rutina (primjerice piti više vode, vježbati, čitati i slično), što je sasvim dovoljno za početak, a i lakše se pridržavati manjeg broja novih zadataka. Za neograničen broj, cijena je 3.99 dolara.

Više na: techradar