prvi čovjek slacka tvrdi

'Uredi nisu za video pozive i izolaciju, već za interakciju i građenje odnosa'

14.10.2022 u 10:56

Bionic
Reading

Tvrtke bi trebale ponovno promisliti kako njihovo osoblje koristi vrijeme u uredu, poručio je prvi čovjek platforme Slack

Vrijeme provedeno u uredu trebalo bi iskoristiti za obavljanje zadaća koje nije moguće ili praktično riješiti kod kuće, uvjeren je glavni izvršni direktor Slacka Stewart Butterfield.

U to se ne ubraja sjedenje za radnim stolom sa slušalicama na ušima, dodao je. Trebalo bi jasno odrediti što je svrhovito raditi kad se ljudi nađu na okupu, a što nije.

Butterfield je bio kritičan prema načinu na koji se u Slacku radilo prije pandemije koronavirusa uzročnika bolesti COVID-19.

Nije zadovoljan time što je 80 posto uredskog prostora bio posvećen ljudima koji su sjedili za svojim stolovima sa slušalicama na ušima i nisu komunicirali s drugima.

Stoga je dao preurediti ured tako da potiče društvene interakcije jer želi da ljudi, kad dođu na posao, rade zajedno i grade međusobne odnose.

Butterfield prihvaća kako će biti zaposlenica i zaposlenika koji će puno radno vrijeme provesti u uredu zbog toga što ne mogu ili ne žele raditi kod kuće.

Uz to, vjeruje kako mladi ljudi, koji su na početku karijere, više vole biti u uredu s kolegicama i kolegama. No, općenito gledano, većina radnika i radnica znanja će s vremenom stvoriti obrasce u kojima se redovno okupljaju s ljudima s kojima rade.

Butterfield također ne voli sastanke. Uvjeren je kako su 20 do 30 posto njih suvišni, odnosno mogu biti zamijenjeni e-poštom i drugim oblicima pisane komunikacije.

Pobornik je i asinkronog rada, koncepta prema kojem je potrebno na najmanju moguću mjeru svesti potrebu za dijeljenjem informacija u stvarnom vremenu, piše BBC.