CODEACROSS

Upoznajte se s društveno odgovornim programiranjem

23.02.2016 u 06:41

Bionic
Reading

CodeAcross & OpenDataDay je vikend građanskih inovacija koji se od 4. do 6. ožujka događa istovremeno u više gradova diljem svijeta, a 4. ožujka bit će obilježen i internacionalni Dan otvorenih podataka

Vikend građanskih inovacija započet će konferencijom Otvoreni podaci i civilni hakeri: od usamljenih primjera do standarda, čiji će sudionici raspravljati o postignutom napretku, ali i izazovima u otvaranju podataka, koji su ujedno i platforma za postizanje ciljeva iz ključnih strateških dokumenata Republike Hrvatske kad je riječ o borbi protiv korupcije, promicanju i zaštiti ljudskih prava, kao i reformi školskog kurikuluma za programiranje.

U panel raspravi sudjelovat će povjerenica za informiranje Anamarija Musa, voditeljica stručne radne skupine za kurikulum informatike Lidija Kralj, Bela Ikotić iz Poduzetničkog inkubatora BIOS, ambasadorica inicijative eSkills for Jobs i predsjednica udruge Programerko Vedrana Miholić, načelnik sektora za infrastrukturu Ministarstva uprave Tomislav Vračić i stručnjak za politike obazovanja o kodiranju iz Velike Britanije Eben Groenwald. Moderirat će izvršna urednica Netokracije Mia Biberović


Na hackathonu će se okupiti ljudi raznih vještina - informatičari, hackeri, developeri, aktivisti i raditi na rješavanju izazova i aplikacija.

Tijekom vikenda 5. i 6. ožujka hackaton će biti nastavljen. Naglasak će biti na povezivanju timova koji mogu riješiti probleme građana. Neke od ideja možete pogledati na stranici civilnih projekata, na kojoj možete prijaviti i vlastiti projekt.

Osim za razvojne programere, bit će izazova i za podatkovne entuzijaste, aktiviste i sve one koji žele pomoći svojoj zajednici.

Događanja će biti održavana u prostorijama Algebre i Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu.