TECH BIBLIJSKO ČUDO

Upoznajte gadget koji će vodu pretvoriti u vino

06.03.2014 u 15:54

Bionic
Reading

Dvojac 'vinskih veterana' Kevin Boyer i Philip James tijekom jednog od šaljivih razgovora koji su uključivali Isusovo pretvaranje vode u vino krenuli su u ozbiljan projekt - razvoj The Miracle Machinea. Riječ je o gadgetu koji koristi najsuvremenije tehnologije kako bi u sebi stvorio (jeftinjak) vino

The Miracle Machine čak može napraviti i više različitih vrsta vina, a izrada se kontrolira i prati putem aplikacije za pametne telefone. Boyer i James tvrde kako je dobiveno vino u rangu onih koje koštaju dvadesetak američkih dolara (oko 100 kuna).

'Baš kao čudo iz Biblije, (The Miracle Machine) doslovno pretvara vodu u vino, s dodatkom svega nekoliko sastojaka i u djeliću vremena potrebnog za standardnu proizvodnju', objasnio je Boyer.

Gadget bi se u prodaji trebao naći kasnije ove godine po cijeni od 499 američkih dolara (otprilike 2.800 kuna):

Srce gadgeta The Miracle Machine čini fermentacijska komora, a čiji su detalji poslovna tajna. Dvojac ipak navodi kako je riječ o nizu električnih senzora, ultrazvučnog transducera, grijača i pumpi u kontroliranoj okolini kako bi se ostvarila primarna - i po potrebi - sekundarna fermentacija.


Kako bi proizvodnja vina počela, korisnici će trebati dodati određene sastojke (koncentrat, kvasac i sl.) u uređaj, a koji će biti ponuđeni na službenoj stranici ili preko Amazona. Tvrtka navodi da će se nakon uspješnog financiranja ponuditi i opcija pretplate na 'vinski klub', u sklopu kojeg će potrošači moći platiti manje od 10 američkih dolara mjesečno i dobivati posebne pakete za izradu vina. To bi trebalo biti dostatno za čak bocu vina tjedno.

Postojat će različiti paketi za izradu vina, pomoću kojih će se dobiti određene karakteristike vina kao što su cabernet sauvignon, chardonnay, pinot noir, sauvignon blanc i sl.