UŽIVO U 17 H

Uključite se u Okrugli stol o značaju znanosti za RH!

04.04.2013 u 11:50

Bionic
Reading

Na Institutu Ruđer Bošković (IRB) u četvrtak u 17 sati održat će se Okrugli stol na temu: 'Popularizacija znanosti – zašto je Hrvatska treba?' koji će se uživo live-streamom prenositi na tportalu

Okrugli stol će uz ravnatelja IRB-a dr. sc. Tome Antičića otvoriti zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i pomoćnik resornog ministra dr. sc. Saša Zelenika, a jedan od uglednih gostiju bit će i g. Robert Firmhofer, direktor znanstvenog centra KOPERNIK iz Varšave koji je ujedno i predsjednik Europske mreže znanstvenih centara i muzeja. Događaj će moderirati izvršni urednik tportala Neven Barković.

Sudionici će progovoriti o brojnim važnim temama: o značaju popularizacije znanosti za unaprjeđivanje percepcije znanosti kao društveno i gospodarski iznimno korisne, o potrebi prezentiranja i ‘konzumiranja' znanstvenih sadržaja kroz 'otvaranje' znanstvenika i znanstvenih institucija prema javnosti, o problemima s kojima se svakodnevno suočavaju popularizatori znanosti itd.

Okrugli stol bi također trebao osloviti pitanja koja muče mlade u Hrvatskoj, među ostalim i zašto se hrvatsko gospodarstvo ne pokreće unatoč povećanju broja visoko obrazovanih te zašto je baš među njima zabilježen najveći porast nezaposlenosti.

Okrugli svol možete pratiti ovdje

Svoja pitanja sudionicima rasprava moći ćete postaviti preko sljedećih adresa:

Facebook fan page ZEZ centra
Facebook fan page Instituta Ruđer Bošković
• Twitter hashtag će biti #popznanosti
Twitter account Instituta (@institutrb)