THE SPHERE

U2 u Las Vegasu otvorio najmoderniju koncertnu dvoranu ikad, zavirite unutra

02.10.2023 u 14:34

Bionic
Reading

Zabavno glazbena dvorana prepoznatljivog okruglog oblika najviše pažnje privlači najvećim LED zaslonom na svijetu

U Las Vegasu je službeno otvorena nova jedinstvena arena za glazbene i scenske izvedbe okićena najvećim LED ekranom na svijetu.

The Sphere je smješten neposredno pored hotala The Venetian, a poglede znatiželjnika svojim oblikom privlači već godinama. LED ekran s 1.2 milijuna elemenata je, naglašava Bug, 1,2 u pokusnom režimu rada od srpnja 2023.

The Sphere je otvorenje imao prošlog petka, 29. rujna, koncertom grupe U2. Snimke s događaja dokazali su da je dvorana iznutra atraktivna kao i izvana.Pozornicu i auditorij za 10.000 posjetitelja okružuje još jedan ekran u gotovo 360 stupnjeva koji, kao što se i da svjedočiti iz slika, pruža do sad neviđen vizualni spektakl.

Pored zaslona na fasadi površine oko 54.000 kvadratnih metara, The Sphere ima i unutarnji LED ekran. On nudi rezoluciju od 16K, površinom mjeri oko 15.000 kvadratnih metara.

  • +7
The Sphere Izvor: Profimedia / Autor: AG Photo / Shutterstock Editorial / Profimedia

Svako je sjedalo u areni opremljeno haptičkim uređajima koji vibriraju sukladno s izvedbom.

Što se zvuka tiče, za njega se brine 1.600 zvučničkih kutija skrivenih iza LED panela, a društvo im pravi 300 mobilnih zvučničkih jedinica.

U dvorani sve skupa ima čak 167.000 pojedinačnih zvučnika.

Sphere, tim rečeno, zapanjuje promatrače i izvana - pogotovo noću. 4. je srpnja, podsjetimo, privukao pozornost digitalnim vatrometom i očnom jabučicom koja je pogledala uokolo uz natpis 'Hello World'.

Uz U2-ovu rezidenciju od 25 koncerata, mjesto će sljedeći tjedan ponuditi prilagođenu produkciju pod nazivom 'Postcard from Earth' redatelja Darrena Aronofskyja, zaključuje Euronews.