navigacija u nevolji

U slučaju katastrofa Google karte vode vas daleko od opasnih situacija

06.06.2019 u 15:23

Bionic
Reading

SOS Alerts, Googleova upozorenja već vam daju vitalne informacije kada se nalazite u kriznoj zoni, a odsad će ta upozorenja uključivati i upute za vožnju

Kao dio šireg širenja na Google karte, tvrtka je uvela navigacijske značajke koje će vas ne samo upozoriti na kriznu situaciju na vašoj ruti, nego će i promijeniti vašu rutu kako bi nevolje izbjegli kada je to moguće. Pa ako vam prijeti poplava, to bi vam moglo pomoći da ostanete na suhom.

Karte će prikazivati kretanje uragana, mape potresa i prognoze poplava. Informacije će biti dostupne putem kriznih kartica koje se pojavljuju u aplikaciji kada ste u pogođenom području, a moći će se vidjeti i ako u Google ukucate ključne riječi vezane uz katastrofu ili ugroženu lokaciju, bez obzira gdje se trenutno nalazite.

Na potpuno operativnu uslugu trebat će ipak pričekati još neko vrijeme. Usluga za Android, iOS i internet trebala bi postati dostupna u nadolazećim tjednima. S vizualizacijama poplava (koje ne uključuju iOS) započet će se u indijskom gradu Patni i odatle širiti u regije Brahmaputru i Ganges.

Navigacija u kriznim situacijama trebala bi se u mobilnim aplikacijama pojaviti već ovo ljeto. Iako se nadamo da nikad nećete morati koristiti bilo koju od ovih značajki, one bi vam mogle spasiti život nađete li se u opasnoj situaciji.