POZITIVNA ISKUSTVA

U Instagramu se opet spremaju posramiti svoje korisnike, doznajte i zašto

17.12.2019 u 12:49

Bionic
Reading

Oslanjajući se na umjetnu inteligenciju, popularna platforma znat će kad namjeravate objaviti potencijalno uvredljiv sadržaj i upozorit će vas na to

U Instagramu uvode značajku koja će upozoriti korisnike prije no što objave nešto što bi se moglo smatrati neugodnim. Zasad je dostupna u nekoliko država, tijekom idućih mjeseci trebala bi biti dostupna svima.

TEHNO IZBOR

Izabrali smo: Ovo su najbolji smartfoni u 2019.

Pogledaj galeriju

Novi alat oslanja se na umjetnu inteligenciju, koja bi trebala otkriti jesu li u objavi riječi i izrazi koji su na popisu nepoželjnih. Kad otkrije nepoćudni sadržaj upozorit će na to autora objave i ponuditi mu tri mogućnosti: ponovno uređivanje objave, više informacija ili dijeljenje izvorne objave bez obzira na upozorenje.

Time u Instagramu žele korisnike potaknuti da razmisle još jednom prije no što objave potencijalno uvredljiv sadržaj. Drugim riječima, neće vas cenzurirati, ali će vas upozoriti kako biste mogli ispasti nepristojni.

Nova je značajka također proširenje alata predstavljenog u srpnju ove godine, koji obavještava korisnike kako bi njihovi komentari mogli biti uvredljivi. U Instagramu tvrde kako su rezultati njegove primjene bili obećavajući, što ih je ohrabrilo na uvođenje novog alata za posramljivanje.

Tijekom listopada u Instagramu su implementirali i alat Restrict, koji omogućava blokiranje neugodnih korisnika, piše Gizmodo.