TEHNO SAVJETI

Ne možete napustiti grupne poruke na Androidu, ali ih možete utišati. Znamo i kako

17.12.2019 u 09:40

Bionic
Reading

Što kad vam grupne poruke počnu ići na živce jer netko od sudionika razgovora često šalje poruke koje nemaju veze s onim što vas zanima? Pokazat ćemo vam kako ih možete utišati

Grupne poruke mogu biti korisne za usklađivanje djelovanja više osoba odjednom - primjerice, kad se dogovarate s prijateljima oko odlaska u kino ili na večeru. Ali mogu i ići na živce ako ih se zlorabi za slanje poruka koje nisu vezane uz ono što vas zanima.

TEHNO PREGLED

Sjećate li ih se? Ovi Android smartfoni su definirali proteklo desetljeće

Pogledaj galeriju

Na žalost, na uređajima s operativnim sustavom Android nije moguće iz njih izaći kao što to omogućava iPhone. Ipak, možete ih stišati za određene grupne razgovore, što bi trebalo onemogućiti stalno pristizanje obavijesti.

Evo uputa kako stišati grupne poruke na Androidu ili obrisati ih

  • Otvorite aplikaciju koju koristite za razmjenu poruka. U ovom vodiču ilustrirat ćemo postupak koristeći aplikaciju Messages koja dolazi predinstalirana na Androidima.
  • Kucnite i zadržite pritisak na razgovoru kojeg želite utišati.
  • Kucnite dugme Notifications u donjem lijevom dijelu zaslona.
  • Uz razgovor će se pojaviti mala sličica za stišavanje. Nakon toga više ne biste trebali primati obavijesti o tom razgovoru.
  • Poželite li u potpunosti ukloniti grupne poruke, nakon što utišate razgovor kucnite na njega i zadržite ponovno pritisak.
  • Kad se u donjem desnom kutu pojavi dugme Delete, kucnite ga.
  • Nakon što se pojavi skočni prozor kucnite Delete. Time ćete ukloniti grupne poruke iz vaših poruka. Vratit će se svaki put kad netko od sudionika razgovora ponovno pošalje poruku i nastavit će stizati sve dok vas osoba koja je kreirala razgovor iz njega ne ukloni.