NEMA RASTA

U Appleu, čini se, očekuju stagnaciju prodaje iPhonea

26.07.2019 u 12:11

Bionic
Reading

Za nova izdanja pametnih telefona, koja bi trebala biti predstavljena u rujnu ove godine, u Appleu su navodno naručili podjednaki broj dijelova kao i prošle godine

Kako piše Bloomberg, Apple je za modele iPhonea 11, 11 Max i 11R od dobavljača naručio dijelove za 75 milijuna uređaja do kraja godine, što je otprilike na razini prošlogodišnje prodaje iPhonea u zadnjem tromjesječju.

U Appleu zasad nisu službeno potvrdili ili demantirali te tvrdnje. Objavili su tek predviđanja prihoda, a broj prodanih primjeraka već neko vrijeme ne uključuju u svoja izvješća. Ali, pokažu li se istinitima to će značiti kako očekuju stabilnu potražnju za iPhoneima. Drugim riječima, prodaja će stagnirati.

TEHNO SAVJETI

Isprobajte ovih osam načina za brže punjenje iPhonea

Pogledaj galeriju

Podatke o narudžbama ipak treba uzeti sa zarnom soli, zato što ih Apple stalno korigira u skladu s tržišnim kretanjima, u pozitivnom ili negativnom smjeru. Ipak, prošle su godine zabilježili pad prodaje u odnosu na očekivanja, ponajprije zbog slabije potražnje u Kini. Zbog toga su smanjivali proizvodnju nekoliko puta. Hoće li se isto dogoditi i ove godine, ostaje za vidjeti.

Novi iPhone 11 trebao bi po prvi put dobiti sustav sa širokokutnom, ultraširokokutnom i telefoto kamerom, dok bi 11R trebao biti opremljen s dvije umjesto samo s jednom kamerom straga. Također bi trebao dobiti moćniji procesor, podršku za dvostrano bežično punjenje za slušalice AirPods i donijeti izmjene za Taptic Engine, ali se izgledom vjerojatno neće značajno razlikovati od prethodnika, piše 9 to 5 Mac.