još jedna novost

Twitter želi omogućiti čitateljima kupnju pojedinačnih članaka jednim klikom

01.05.2023 u 17:35

Bionic
Reading

Izvršni direktor Twittera Elon Musk želi uvesti novu značajku koja čitateljima omogućuje kupnju pojedinačnih članaka jednim klikom

"Ovo omogućuje korisnicima koji se ne bi prijavili za mjesečnu pretplatu da plate višu cijenu po članku kada povremeno žele pročitati neki članak", kaže Musk. U proteklih nekoliko godina postojalo je nekoliko servisa koji su nudili pojedinačnu prodaju medijskih sadržaja - ali nisu uspjeli uspostaviti poslovni model. U teoriji, korisnici Twittera tada bi imali lakši način da pročitaju 'zaključane' članke na internetskim stranicama koje rijetko posjećuju.

Musk je imao nekoliko sporova s medijima u šest mjeseci koliko je bio vlasnik Twittera, a novinari su nakratko bili zabranjeni nakon izvješćivanja o Twitterovu računu koji je objavio kretanje Muskova privatnog zrakoplova.

  • +6
Elon Musk Izvor: EPA / Autor: Hannibal Hanschke / POOL

Velika kontroverza nastala je nakon što je Twitter, na Muskov nalog, privremeno označio javne medije poput NPR-a u SAD-u i britanskog BBC-a kao državne. NPR i kanadska televizija CBC obustavili su svoje aktivnosti na Twitteru u znak prosvjeda.