NAŠE, A SVJETSKO

Totalno seksi domaći bicikl na struju

04.09.2013 u 18:17

Bionic
Reading

Grey 12 je dizajniran tako da se, po potrebi, može koristiti i kao motor i kao bicikl, koji juri do 65 kilometara na sat. I znate što još? Nastao je u Hrvatskoj

Kao električni bicikl ima maksimalnu brzinu od 65 km/h i doseg do 120 km bez pedaliranja. Puni ga se putem obične utičnice, za 80 minuta. Također, motor puni bateriju do dva kW tijekom kočenja, priopćila je tvrtka Rimac Automobili

Nećete morati brinuti o ključu - aktivira se vašim otiskom prsta - a moći ćete odabrati i kojim ćete prstom pokretati koji način rada. Palcem ćete, recimo, pokrenuti modalitet za uličnu vožnju, a srednjakom brzu po autocesti.

Akumulator s litij-nanofosfatnim ćelijama, djelo tvrtke A123 Systems, daje 1,3 kWh.

Greyp 12 osmislio je Zvonimir Sučić, koji se tvrtci Rimac Automobili priključio 2010. godine. Električne bicikle razvija od 2001. godine.
Počeo je u garaži, iz hobija, zajedno s nekoliko prijatelja. No njegov prvi bicikl za proizvodnju Greyborg isporučen je dosad u 27 zemalja.

Greyp 12, svoj dvanaesti bicikl, razvio je uz pomoć šest inženjera Rimac Automobila. Ta je tvrtka inače poznata po električnom automobilu Concept One, najbržem u svojoj kategoriji na svijetu.

Greyp 12 svjetsku će premijeru imati tijekom londonskog sajma Salon Prive.