MANJE SMETNJI

TikTok isprobava novi 'čisti' način rada, evo kako funkcionira

  • Autor: Damir Rukavina
  • Zadnja izmjena 01.06.2022 12:29
  • Objavljeno 01.06.2022 u 12:29
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Boumen Japet / Alamy / Alamy / Profimedia

Kineska društvena mreža testira 'clear mode' - način pregleda sadržaja bez vanjskih smetnji

TikTok trenutno isprobava značajku koja će omogućiti pregled sadržaja bez suvišnih informacija na ekranu, piše TechCrunch. Nova opcija koju firma naziva 'clear mode' (bistar/čisti način rada) miče sve elemente sučelja poput opisa i tipki.

Nove je postavke opazio konzultant za društvene medije Matt Navarra. Slike koje su objavili korisnici pokazuju da se nakon aktivacije načina rada više ne vide korisnička imena, potpisi, informacije o zvuku i tako dalje. U nekim slučajevima čini se da se čak može riješiti tipki za lajkanje, komentiranje i dijeljenje.

Korisnici koji pripadaju ograničenoj skupini testera dobili su pristup 'clear modeu' dugim pritiskom na zaslon i biranjem opcije ispod stavke 'dodaj u omiljene'.

Nova će značajka, ako ju TikTok izbaci, postati dobrodošao dodatak za ljude koji se žele riješiti suvišnih tipki i opcija te se prepustiti sadržaju kojeg gledaju.

TikTok je objavio da za sad ne planiraju dijeliti previše informacija o značajki, što znači da je ona u stadiju ograničenog testiranja te još nije poznato planira li ju TikTok izbaciti za širu publiku ili ne.