STIGAO IZ NJEMAČKE

Tesla se dovezao u Smiljan

07.09.2013 u 10:50

Bionic
Reading

Električni automobil je u rodnom mjestu genijalnog znanstvenika po kojem je dobio ime, završio put koji je počeo u Münchenu

Dolazak električnog automobila Tesla Model S u Smiljan dio je projekta prezentacije Hrvatske kao idealne turističke destinacije za odmor, koji su tijekom proteklih mjeseci zajedno osmislili i realizirali Hrvatska turistička zajednica i njemački auto-klub ADAC.

Električni automobil testiran je na putovanju od Münchena do Hrvatske, kako bi se ocijenilo je li s tim modelom moguće krenuti na dulje putovanje. Dosad je posjetio Opatiju, Senj i Plitvička jezera.

'Drago mi je što smo potvrdili kako je Hrvatska i u pogledu ekološki zdravih prijevoznih sredstava, izvrsna destinacija za odmor njemačkih turista, dostupna u dosegu od dva punjenja baterija ovog interesantnog automobila', istakla je direktorica Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Meri Matešić

Američka tvrtka Tesla Motors proizvodi inovativne električne automobile koji polako osvajaju ovo mlado i još novo tržište. Nakon sportskih modela po kojima je tvrtka poznata, novi proizvod - model S - zamišljen je kao obiteljski automobil koji se može koristiti na način jednak svakom drugom prijevoznom sredstvu. S jednim punjenjem baterija može prijeći u prosjeku 400 do 500 kilometara.