ZA ANDROID I IOS

Tamni način rada stiže i u Facebookove mobilne aplikacije, provjerite je li i vama dostupan

04.11.2020 u 08:13

Bionic
Reading

Taj je način rada Facebook već upogonio za izdanje aplikacije za stolna računala i Messenger, a uveden je i za WhatsApp u ožujku ove godine. Kad će biti dostupan svima, zasad nije poznato

U Facebooku su počeli javno testirati tamni način rada za aplikacije namijenjene uređajima s operativnim sustavima Android i iOS. Zasad je dostupan tek odabranom broju korisnika.

Do tog je otkrića došla istraživačica Jane Manchun Wong i o tome izvijestila javnost putem Twittera. Kasnije je dobila i službenu Facebookovu potvrdu te snimila video u kojem je prikazala tamni način rada te društvene mreže za mobilne aplikacije.

Taj je način rada Facebook već upogonio za izdanje aplikacije za stolna računala i Messenger, a uveden je i za WhatsApp u ožujku ove godine.

Kako uključiti tamni način rada u Facebookovoj aplikaciji

Zasad nije poznato kad će ova značajka postati svima dostupna. Možete provjeriti jeste li među odabranim sretnicima ako slijedite ove upute.

  • Otvorite Facebookovu aplikaciju.
  • Provjerite je li instalirano najnovije izdanje Facebooka.
  • Kucnite sličicu s tri crtice u gornjem desnom kutu zaslona.
  • Otvorite Settings & Privacy.
  • Kucnite Dark Mode.

Ako ste uključeni u testiranje pojavit će se opcija Dark Mode, između Your Time on Facebook i App Language, piše Make Use Of.

Nakon što ju odaberete bit će vam ponuđeno nekoliko opcija. Između ostalog, možete isključiti tamni način rada kad god poželite ili odabrati automatsko uključivanje i isključivanje ovisno o postavkama vašeg pametnog telefona.