BUBE, BUBICE I α7R II

Tajni mikrosvijet kućanstva zabilježen moćnom novom Sonyjevom kamerom

11.12.2015 u 07:35

Bionic
Reading

Kvalitetni fotoaparat, oko za detalj i manje ili više poželjni žitelji kućanstava glavna su akteri intrigantne serije fotografija Mikaela Bucka

Zapanjujuću seriju fotografija snimio je fotograf Mikael Buck istražujući neviđeni svijet nekih od najsitnijih stvorenja na planetu - beskralježnjaka.

Snimljeni su iz blizine pomoću Sonyjeva fotoaparata α7R II s makro lećom od 90 mm i makro filterom te slike s nevjerojatnim detaljima spajaju lica s imenima nekima od najpoznatijih buba koje s nama dijele dom, kao što je kućni pauk, obična babura i bubamara.


Nevjerojatne visokorezolucijske mogućnosti ovog fotoaparata izrazito visoke oštrine makro leće naglašava zamršenost i kompleksnost sićušnih stanovnika naših kuća i stanova, otkrivajući gotovo vanzemaljski izgled insekata. Zahvaljujući tome što leća posjeduje napredne mogućnosti uvećanja te senzor fotoaparata s 42.4 MP, detalji koji inače ne bi bili vidljivi golim okom odjednom postaju izrazito istaknuti, kao što su zamršena krila, složene zlatno-žute oči mrežokrilke, uholažina prepoznatljiva kliješta, oklop babure i dlakave noge ženke velikog kućnog pauka.

Fotoaparat α7R II prvi je u svijetu s pozadinski osvijetljenim full-frame senzorom, čime pruža visoku rezoluciju, osjetljivost na svjetlo i brzi odaziv autofokusa koji je do 40 posto brži od originalnog α7R zahvaljujući detektoru faze s 399 fokusnih točaka. Fotoaparat α7R II može snimati slike i videozapise u rezoluciji 4K u više formata, uključujući i Super 35mm i full-frame format, prvi takav za digitalne fotoaparate u svijetu.

Posebno napravljen za slikanje iz blizine i portrete, Sonyjeva leća Macro od 90 milimetara pruža impresivnu mješavinu čistoće i izvanredne glatkoće u pozadinskom defokusu – kako bi se snimile iznimno oštre i detaljne fotografije.