USPJEŠNO OBRAZOVANJE

Svečano dodijeljene Cambridge English diplome

23.09.2013 u 21:02

Bionic
Reading

British Council je, uz prisutnost veleposlanika Davida Slinna i košđarkaša Marka Tomasa, organizirao svečanu dodjelu Cambridge English certifikata učenicima ponajboljih škola stranih jezika iz Zagreba, Varaždina, Čakovca, Krapine, Karlovca i Samobora.

Preko dvije stotine okupljenih prvi je pozdravio i čestitao im direktor British Councila Conor Snowden naglasivši još jednom ulogu ove organizacije u promicanju znanja engleskog jezika kroz organiziranje Cambridge ispita koji ove godine slave stotu obljetnicu.

Nakon njega okupljenima se obratio veleposlanik Ujedinjenog Kraljevstva u Hrvatskoj David Slinn. Čestitavši uspješnim učenicima naglasio je važnost znanja engleskog jezika u međunarodnoj komunikaciji u svim dijelovima svijeta referirajući se na svoje diplomatsko iskustvo u azijskim zemljama.

Počasni gost na dodjeli certifikata bio je košarkaška zvijezda Marko Tomas iz KK Cedevita koji se obratio učenicima ističući kako je i njemu osobno znanje engleskog jezika vrlo važno jer je sva međunarodna košarkaška terminologija na engleskom jeziku te da je tako i u drugim, ne samo sportskim karijerama.

Hrvatski učenici su već godinama pri samom svjetskom vrhu po rezultatima na Cambridge ispitima koje svake godine širom svijeta polaže više od tri i pol milijuna kandidata. Ovi su ispiti za sve zemlje isti, a polaganje i ispravljanje se odvija po vrlo strogim procedurama. Upravo zato Cambridge certifikati su međunarodno priznati u obrazovnim ustanovama i kod poslodavaca.

British Council je neprofitna organizacija Ujedinjenog Kraljevstva za promicanje kulturnih i obrazovnih veza s drugim zemljama. U Hrvatskoj djeluje već više od 65 godina organizirajući ispite iz engleskog jezika te druge kulturne i obrazovne programe koji promiču jednake mogućnosti.