TKO ZNA KOJI PUT...

Studio Warner Bros. označio i vlastitu stranicu u lovu na pirate

07.09.2016 u 08:13

Bionic
Reading

U bjesomučnoj borbi s piratskim stranicama proteklih godina, IT divovi, filmski i glazbeni izdavači i brojni drugi našli su se na udaru vlastitog malja. Warner je tako nedavno od Googlea zatražio da iz rezultata pretraga ukloni i vlastite stranice...

Prema Warner Bros. i drugim većim filmskim divovima, Google korisnicima olako pruža mogućnost pretraživanja za piratskim sadržajem te se traži rigoroznija kontrola rezultata pretraga i općenito anti-piratske mjere, piše Torrent Freak.

Kako bi 'pomogli' cijeloj stvari, vlasnici autorskih prava nerijetko uzmu stvar u svoje ruke pa Googleu prijavljuju sadržaj koji smatraju da je piratiziran. Microsoftu sličan potez nije prošao baš najbolje, a naravno kako su ranije isto prošli i filmaši. Warner je ove godine postao samo agresivniji te je uz prijavu više od četiri milijuna linkova prijavio i vlastite stranice - pa i one koje legalno prodaju relevantan materijal, poput Amazona ili IMDB-a.


Warner u svom potezu protiv pirata kao da onemogućuje i javnosti da nađu onaj potpuno legalan sadržaj za iznajmljivanje ili kupovinu. Sreća u cijeloj priči je, naravno, Google, koji prema pisanju stranice Torrent Freak ipak nije uklonio (sav) legalni sadržaj iz milijuna prijavljenih adresa. Poveznice s Warnerbros.com se pak još uvijek 'istražuju'.