DIGITALNA TRANSFORMACIJA

Stručnjaci složni: Cloud, digitalna budućnost i generacija Z glavni su izazovi modernog doba

25.10.2023 u 13:19

Bionic
Reading

U doba kada digitalna transformacija postavlja nove standarde i redefinira poslovne modele, prava tehnološka strategija postaje ne samo prednost, već i nužnost za opstanak

Kako se prilagoditi brzim promjenama, kako osigurati da vaša tvrtka ne samo preživi, već i procvjeta te kako postaviti temelje za budućnost koja je već ovdje, nastojali su odgovoriti sudionici konferencije Setcor XDay 2.0, događaja posvećenog najnovijim temama iz svijeta cloud tehnologije.

Na konferenciji su uz stručnjake iz Setcora govorili su ključni ljudi iz renomiranih ICT tvrtki poput Hitachija, TIS Grupe i VMwarea, ali i direktori i eksperti iz Hilton hotels Zagreb i Overseas Tradea.

U uvodnom je predavanju vlasnik Setcora Krešo Troha pred više od 150 sudionika predstavio gdje je tvrtka danas i gdje želi biti u budućnosti te se osvrnuo na što generacija koja dolazi očekuje od pružatelja usluga.

'Generacija Z nema strpljenja, sve mora raditi odmah i sada. Ne brinu o privatnosti, za razliku od starijih generacija, i dati će sve podatke koji trebaju, ali onda očekuju da sve radi bez greške. Također, vrlo se dobro informiraju o uslugama za koje su zainteresirani. Ili ćemo se prilagoditi njima ili nas više neće biti0, naglasio je Troha.

Nakon uvodnog izlaganja, uslijedile su panel rasprave i predavanja koja su se bavile različitim aspektima IT-a i cloud tehnologije. Tomislav Strgar iz TIS Grupe, Ozren Digula iz Zdravstvenog veleučilišta Zagreb, direktorica Setmeda Anita Gaković i Ivan Kovač iz Setcora su raspravljali o pametnim aplikacijama koje mijenjaju svijet.

Rainer Schmitzberger iz Hitachija govorio je o tome kako konsolidirati, ubrzati i pojednostaviti infrastrukturu podataka. Panel o IT outsourcingu, koji je moderirao Senad Kulenović, bavio se revolucijom poslovnog modela, dok je Mislav Perićić iz Setcora predstavio 'The Next Level Cloud', svijet oblaka i budućnost poslovanja.

Na pretposljednjem panelu govorilo se navigaciji kroz cyber rizike, a konferencija je završila predavanjem Brune Sunjića iz VMwarea o sigurnim temeljima za bilo koju cloud uslugu.