SPAS I ZA SLAVONCE?

Stop komarcima! LG ima TV koji će vas spasiti od ovih beštija

13.06.2016 u 07:42

Bionic
Reading

Bolesti koje prenose komarci, poput malarije i dengi groznice, još uvijek haraju u brojnim dijelovima svijeta. LG namjerava Indijcima pomoći posebno osmišljenim televizorom

Neki žele televizore opremljene za gledanje 3D slike. Neki 4K zaslon. U LG-ju se nadaju kako će brojni Indijci poželjeti njihovu iduću liniju, čiji će modeli odbijati komarce.

Linija Mosquito Away doći će u paketu s ultrazvučnim uređajem koji tjera komarce zvučnim valovima. Najjeftiniji model, sa zaslonom dijagonale 32 inča (81 centimetar), koštat će 400 američkih dolara. Najskuplji, sa zaslonom dijagonale 43 inča (109 cm), bit će dostupan za 710 dolara.


U južnokorejskoj tvrtci kažu kako su proučavali indijsko tržište i zaključili kako nema uređaja ovog tipa, koji bi mogli pomoći u suzbijanju pošasti koje komarci prenose. Tijekom prošle godine samo je u New Delhiju zabilježeno više od 10,5 tisuća slučajeva dengi groznice. U cijeloj zemlji 2013. godine bilo je 850 tisuća oboljelih od malarije.

Kao netko tko je rođen i odrastao u Osijeku, mogu s priličnom sigurnošću ustvrditi kako bi zanimanja za takve televizore bilo i kod nas. Pogotovo ako su doista učinkoviti.

Više:CNET