USPJEŠAN TEST

Što to Facebook radi s dronovima?

  • Autor: B. S./Hina
  • Zadnja izmjena 03.07.2017 13:00
  • Objavljeno 03.07.2017 u 11:11
Mark Zuckerberg tijekom Facebookove konferencije F8 2017

Mark Zuckerberg tijekom Facebookove konferencije F8 2017

Izvor: Reuters / Autor: STEPHEN LAM

Facebook planira razviti flotu dronova na Sunčevu energiju koji će moći mjesecima letjeti komunicirajući međusobno i šireći internetsku konekciju na tlu ispod sebe

Facebook je objavio da je uspješno izveo drugo testiranje bespilotne letjelice, dizajnirane kako bi jednog dana omogućila pristup internetu udaljenim krajevima planeta i, za razliku od prvog testa, ovaj put dron nije pao.

Facebook planira razviti flotu dronova na Sunčevu energiju koji će moći mjesecima letjeti komunicirajući međusobno i šireći internetsku konekciju na tlu ispod sebe.

Kompanija je prvi test, izveden prije godinu dana, nazvala uspjehom nakon što je bespilotna letjelica letjela iznad arizonske pustinje sat i 36 minuta, tri puta dulje nego je planirano.

Kasnije je kazala da je dron pao na zemlju samo trenutak prije nego je trebao sletjeti te da mu je oštećeno krilo.

Drugo testiranje izvršeno je 22. svibnja ove godine, rekao je Martin Luis Gomez, direktor Facebookova odjela za aeronautičke platforme. Dron je letio sat i 46 minuta prije nego je sletio u blizini Yume u Arizoni, sa samo nekoliko minornih, lako popravljivih oštećenja.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!