MANJE ELEKTRONIČKOG SMEĆA

Što sa starim Galaxyjem? Upogonite ga u kućni nadzor

  • Autor: Damir Rukavina
  • Zadnja izmjena 24.04.2021 16:50
  • Objavljeno 24.04.2021 u 16:47
tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Samsung

Samsung u sklopu novog programa nudi opciju pretvaranja starih Galaxy uređaja u pametne senzore za dom - domišljatu primjenu hardvera kojeg možda više ne koristite

Samsung je upravo pokrenuo beta program koji će neke Galaxy smartfone prenamijeniti u uređaje za kućni nadzor. Vlasnici nekih uređaja mogu preuzeti nadogradnju koja će stari smartfon pretvoriti u dio pametnog doma - senzor s nekoliko korisnih funkcija poput prepoznavanja dječjeg plača ili paljenja svjetiljke nakon što padne noć. Program je, prenosi Verge, dostupan na modelima napravljenima od 2018. nadalje.

Kompanija će program pokrenuti u SAD-u, UK-u i Koreji. Preuzimanjem softvera putem aplikacije SmartThings, korisnici mogu aktivirati dvije funkcije: audio senzor koji prepoznaje zvuk plača djeteta, lavež ili mjaukanje kućnog ljubimca ili kucanje na vrata. Nakon što prepozna bilo koji od ovih zvukova poslat će upozorenje sa snimljenim zvukom.

Funkciju mogu koristiti modeli Galaxy S, Note i Z koji su izašli nakon 2018.

Druga funkcija je senzor za razinu osvjetljenja koji može adaptirati svjetlinu žarulje spojene na kućnu IoT mrežu. Nadogradnja, prema Samsungu, uključuje optimizaciju baterije koja senzor može držati aktivnim tijekom duljeg vremenskog razdoblja, premda nisu napisali koliko dugo smartfon može izdržati prije spajanja na punjač.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!