POBOLJŠANO SUČELJE

Uskoro nam stiže masivno osvježenje za Google Meet, predstavljena hrpa novih značajki

  • Autor: Damir Rukavina
  • Zadnja izmjena 22.04.2021 14:04
  • Objavljeno 22.04.2021 u 14:04
tportal

Izvor: Screenshot / Autor: Google

Google Meet će u svibnju dobiti poboljšano korisničko sučelje koje donosi niz pametnih značajki uključujući pozadinske videe i automatsko podešavanje svjetla

Google planira osvježiti korisničko sučelje sve popularnijeg Meeta. Verzije za laptope i stolna računala dobit će poboljšano sučelje koje uključuje bolje prezentacije i navigacijsku traku - značajke koje Zoom i Teams imaju već dulje vrijeme, no koje će i dalje biti vrlo dobrodošle.

Ako vam je puna kapa gledanja vašeg lica tijekom razgovora, možete ga minimalizirati ili potpuno maknuti. Nove opcije također uključuju mogućnost micanja video prijenosa među ostalim sudionicima razgovora ili njegovo micanje. Tu je i stavljanje vašeg prozora među druge ili da iznad njih jednostavno - lebdi. Moći ćemo također mijenjati veličinu i poziciju slike, prenosi Verge.

Ako ste do grla u prezentaciji, Google će također olakšati isticanje, odnosno pribijanje sadržaja 'pribadačom'. Brzo 'spajanje' ili 'odspajanje' sličice prezentacije promijenit će njezinu veličinu na onu ostalih sudionika razgovora. Google Meet će tijekom idućih mjeseci tijekom razgovora omogućiti pribijanje više različitih video prijenosa.

Jedna od najkorisnijih promjena dolazi u obliku poboljšane komandne trake na dnu zaslona koja sve kontrole zapravo stavlja na jedno vidljivo mjesto - sve od razgovora i privitaka do liste sudionika nalaze se na dnu ekrana, što znači da ćete imati više mjesta za sam video poziv. Konačno, tu je i vrlo dobrodošlo odmicanje tipke za prekid poziva od tipki za mikrofon i kameru.

Google pored svih navedenih poboljšanja donosi i način rada pri slabijem osvjetljenju - značajku koja je do nedavno bila dostupna samo na smartfonima. Značajka će automatski podesiti video da bi vas učinila vidljivijima ako ste u zamračenoj prostoriji.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Google

Također će urediti parametre videa ako u sobi imate previše svjetla. Automatsko uređivanje postavki videa na računala stiže tijekom idućih par tjedana.

Korisnici koji su na pretplati dobit će i automatski zoom. Umjetnom inteligencijom pogonjena značajka omogućit će praćenje pozicije korisnika i postavljat će vas u kadar dok se krećete naokolo. Za kraj, tu je ubacivanje video pozadine.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!