BRDO NOVITETA

Što nas sve čeka na Frankfurt Motor Showu 2015?

16.07.2015 u 12:35

Bionic
Reading

Polako ali sigurno se približava rujan, a u svijetu auto-moto industrije to znači samo jedno - stiže poznati frankfurtski autosalon. Neki od noviteta su već otkriveni, neki su tek najavljeni, a neki bi trebali predstavljati pravo iznenađenje. Što se sigurno može očekivati?

Sajam počinje 17. rujna, a Alfa Romeo, Audi, Bentley, BMW i mnogi drugi planiraju otkriti svoje adute za brojne posjetitelje. Alfa Romeo Gulia je prilično iznenadila svojom pojavom i naglaskom na to da žele konkurirati BMW-ovoj seriji 3. S obzirom na dizajn i opake performanse ovog novog modela u Alfinoj ponudi - može se tek reći da atraktivnosti ne manjka.

Izložen će biti i Audijev osvježeni A4, a dok ne predstavlja neku značajnu revoluciju u dizajnu, ispod šminke se nalazi niz novotarija zbog koje BMW-ova 'trica' može lagano strahovati. Najznačajnije odlike novog modela su svakako korištenje MQB platforme, koja će osigurati više prostora u unutrašnjosti, baš kao i učinkovitija motorizacija.


Bentley će predstaviti svoj prvi SUV model Bentayga. Luksuzni brand tako će ući i u potpuno novo tržište, a za očekivanu cijenu po običaju ne treba niti pitati.

BMW-ova nova 'sedmica' je pravo tehnološko čudo. Dok je dizajn vozila više-manje nepromijenjen, slično kao kod Audija A4, prave novotarije se nalaze 'ispod šminke'. Bavarci planiraju otkriti i drugu generaciju modela X1, koji će biti nešto bogatije ponude. Tako će stići s novim benzinskim motorima, s više dostupnog prostora u unutrašnjosti te najnovijim sigurnosnim tehnologijama.

Mercedes GLC će biti prezentiran pored modela C-Class Coupe i možda GLC Coupe modela.

Kad su u pitanju 'Francuzi', Peugeot bi trebao otkriti 308 R Hybrid s brutalnih 500KS, a Renault će osvježiti Megane liniju te (ponovno) prikazati Talisman, nasljednika modela Laguna.