RENAULT TALISMAN

Nova Renault 'Laguna' je zapravo Passat, ali Francuz!

07.07.2015 u 17:15

Bionic
Reading

Renault je i službeno otkrio veo tajne sa svog novog vozila kojim želi konkurirati Mondeu, Passatu i Mazdi 6. Talisman je u suštini 'zamjena' za Lagunu, od koje se odustalo uslijed slabih prodajnih rezultata. Može li Talisman promijeniti tu sliku?

Prava premijera novog vozila se očekuje za vrijeme frankfurtskog IAA (Internationale Automobil-Ausstellung) sajma, no već sada je slika o Talismanu prilično jasna. Za razliku od Lagune, Francuzi navode kako je Talisman još više premium razine te da upravo tu žele postati konkurentni(ji).

Ponudu će činiti dva benzinska i tri dizelska motora, uz hrpu opcija za doradu vanjštine i unutrašnjosti vozila (u pet paketa opreme). Benzinsku ponudu čine Energy TCe 150 i 200 (147 i 197KS), dok Energy dCi dizele čine modeli 110, 130 ili 160. Talisman će stići i s 4Control sustavom za upravljanje s četiri kotača, uz aktivni ovjes te mogućnost izbora Comfort, Sport, Eco i Neutral modova vožnje.

Upoznajte Renault Talisman


Prema mišljenju brojnih ljubitelja auto-industrije, Renault uistinu ozbiljno cilja na VW-ov Passat - pa i stilom. Prijašnji pokušaji poput Vel Satisa ili Avantimea su bili preavangardni za općeg kupca, dok bi se pomalo konzervativan izgled 'nove Lagune' mogao provući u očima mnogih. Hoće li ovim modelom pak moći konkurirati već 'usidrenoj' klasi vozila tek treba vidjeti.