PREMIUM SUV

Novi Mercedes GLC cilja na Audi i BMW konkurenciju

23.06.2015 u 06:44

Bionic
Reading

Novim uratkom GLC, Mercedes-Benz cilja na BMW X3 i Audi Q5 u svijetu premium SUV vozila. Riječ je o modelu koji je po mnogima 'brat' GLC Coupe koncepta prikazanog prije nekoliko mjeseci, a zapravo stiže kao zamjena za stari model GLK. Kako bilo, riječ je o komadu tržišne pite u kojem Mercedes svakako želi imati značajnog udjela

Kad je riječ o dizajnu, mnogo toga je poznato s novog C-Class modela, no Mercedes tvrdi kako GLC nudi značajno više prostora u unutrašnjosti i 'off-road mogućnosti u vrhu klase'. Iako konkurira BMW-ovom X3, od njega je kraći, širi i niži. Istovremeno je GLC i 80-tak kilograma manje mase od modela kojeg je naslijedio, zahvaljujući korištenju aluminija.

Kupci će moći birati između tri različita paketa koji mijenjaju vanjski izgled vozila, ali svi modeli će dimenzijama u unutrašnjosti biti isti. Tako je tu 550 litara prtljažnog prostora ili čak 1.600 litara kada se stražnja klupa položi.

Što se motorizacije tiče, tu su 220d od 168KS, 250d od 201KS te 250 benzinac od 208KS. Od prosinca se očekuje i plug-ih hibridno izdanje vozila s električnim motorom od 115KS kombiniranim s već spomenutim benzincem od 208KS.

Očekivana osnovna cijena je kakvih 45 tisuća eura.