tehno savjeti

Stigla novost: Odsad svoja sramotna pretraživanja na Googleu možete ukloniti jednim klikom

07.11.2022 u 09:57

Bionic
Reading

Internetski div stalno unapređuje te poboljšava svoje proizvode i usluge, a pretraživanje internetskih sadržaja na mobilnim uređajima, kao jedna od najkorištenijih opcija Googlea, upravo je dobilo novu opciju

Budimo realni, izvjesno je da ste barem ponekad na mobitelu pretraživali nešto za što baš ne želite da ostane u vašoj povijesti pretraživanja. Bilo da vas je sram, bilo da ste jednostavno poželjeli vidjeti nešto bizarno, a ne želite da to ostane zabilježeno u vašoj online aktivnosti, brisanje nedavnih aktivnosti na Googleu sada na svom mobilnom uređaju možete učiniti jednim jedinim klikom.

Ova mogućnost brzog brisanja, koju je pretraživački div predstavio na svojoj konferenciji za razvojne programere Google I/O 2021., jedna je od pregršt opcija osmišljenih za zaštitu privatnosti korisnika, a sada nadogradnjom samog Androida dolazi na veći broj uređaja.

Iako Google nije ulazio u potankosti toga zašto netko želi izbrisati zapis svoje povijesti pretraživanja, tvrtka je pokazala kako to učiniti te upravo zbog toga donosimo vam još jedan od naših tehno savjeta.

Kako brzo ukloniti povijest pretraživanja na mobitelu u posljednjih 15 minuta:

  • na Googleovoj početnoj stranici na mobitelu kliknite na svoju sliku profila kako biste pristupili izborniku
  • odaberite opciju ‘Izbriši posljednjih 15 minuta’.

Ovim potezom sve što ste pretraživali na mobitelu posljednjih 15 minuta bit će nepovratno izbrisano.