adata

Stigao je novi minimalistički bežični punjač za smartfone

01.03.2018 u 13:42

Bionic
Reading

Kompanija najpoznatija kao proizvođač memorijskih modula ove godine sve dublje kreće u polje dodataka za mobilne uređaje. Na MWC-u u Barceloni predstavila je novi punjač za bežično punjenje smartfona

Mobilno doba donijelo je brojne mobitele s mogućnošću bežičnog punjenja, uključujući vrlo popularne modele iPhone 8 i iPhone X. Tvrtka IHS Markit za analizu i ispitivanja tržišta predviđa da će 2019. tržište bežičnih punjača premašiti 10 milijardi dolara te da će do 2020. milijardu pametnih telefona koristiti bežično punjenje.

CW0050 predstavlja ADATA-in ulazak na to tržište ultratankom pločicom za punjenje debljine 6 mm, strogom certifikacijom prema standardu WPC Qi, sustavom punjenja neovisnim o usmjerenju te minimalističkim dizajnom. CW0050 kompatibilan je s cijelim nizom iOS i Android mobitela.

Praktično i prensivo

CW0050 se aktivira stavljanjem smartfona tako da prekrije logotip Qi, nakon čega se uređaj počinje puniti. CW0050 može otkriti i sva metalna strana tijela na svojoj površini, a također nije potrebno brinuti o okretanju mobitela u odgovarajućem smijeru. 

Lako korištenje i sigurnost

CW0050 je konstruiran s posebnom pažnjom posvećenom sigurnosti. Punjač krase i zaštitne mjere protiv zaštite od pretjeranog punjenja, pretjeranog pražnjenja, pregrijavanja, kratkih spojeva, prenapona i tako dalje. Značajka otkrivanja stranih tijela znači da će CW0050 prestati napajati kad osjeti da se između njega i pametnog telefona nalazi metalni predmet, sprječavajući tako rasipanje energije i smanjujući opasnost od pregrijavanja.