NEOBIČAN I KOMPAKTAN

Tvrtka poznata po dizajnerskom tosteru sad ima i pametni telefon

16.11.2021 u 14:41

Bionic
Reading

Japanska dizajnerska tvrtka Balmuda predstavila je svoj prvi pametni telefon, nazvan Balmuda Phone

Djelo novog odjela u toj tvrtci, Balmuda Technologies, zanimljivo je i zbog toga što je ta kompanija dosad bila poznata ponajprije po skupim kućanskim uređajima poput pročišćivaća zraka i kuhala za rižu. Njihov toster stekao je kultni status u Japanu.

Stoga ne čudi što je Belmuda Phone bitno drukčiji nego drugi uređaji te vrste na tržištu. Ima blago zakrivljenu stražnju stranu, plastično kućište i kompaktan je - dolazi sa zaslonom dijagonale 4,9 inča (12,4 centimetara) i razlučivosti 1080 piksela, s omjerom stranica 16:9. Na najdebljem dijelu ima 13,7 milimetara.

Straga, u gornjem desnom kutu smještena je jedna kamera sa senzorom od 48 megapiksela, dok je u lijevom izrez za čitač otiska prsta. Prednja kamera sa osam MP je ispod okruglog izreza u gornjem desnom kutu zaslona.

Balmuda Phone pogoni procesor Snapdragon 765 sa šest gigabajta radne memorije i 128 GB memorije za pohranu. Baterija je kapaciteta 2500 mAh, s podrškom za bežično punjenje.

Kao operativni sustav koristi softver temeljen na Androidu 11 koji ima interaktivni početni zaslon čije je različite dijelove moguće prilagoditi za različite funkcionalnosti.

Balmuda Phone u prodaju kreće prvo u Japanu krajem ovog mjeseca. Otključani model koštat će oko 920 američkih dolara, piše Verge.

U Balmudi očekuju kako će ovaj neobični pametni telefon s podrškom za mreže 5G donijeti prihod vrijedan 26 milijuna USD do kraja njihove financijske godine.