ALAT ZA DIZAJNERE i HOBISTE

Sretan ti 30. rođendan, Adobe Illustrator!

02.03.2017 u 19:09

Bionic
Reading

Adobe slavi 30 godina postojanja Adobe Illustratora. Sad već podaleke 1987. otvorena je nova era digitalnog izdavaštva i dizajna, a veliku ulogu u svemu igrao je upravo ovaj Adobeov alat

Adobe na svom blogu navodi kako se kroz Illustrator CC danas stvara više od 180 milijuna grafika mjesečno, a one završavaju posvuda - od jumbo plakata, preko pakiranja pa sve do posjetnica. 

"Svi su rekli 'Uništit ćeš dobar dizajn jer to sada svatko može raditi'...no uz Illustrator krema se lako diže do vrha. Kreativnost je u dizajnu. Kreativnost je osoba koja koristi alate", rekao je John Warnock, suosnivač Adobea. 

Prije 30 godina, Illustrator je kao alat oslobodio kreativce da stvaraju digitalnu umjetnost koja je precizna, savršena i prilagodljiva. Tijekom svih ovih godina, Adobeov alat je pomogao u stvaranju novih generacija dizajnera i učinio te alate pristupačnima svakom. 

S tim rečenim, izmjena je bilo i u načinu na koji alat radi, posebno u novije vrijeme. Illustrator je počeo koristiti 64-bita te omogućio renderiranje preko grafičkih jedinica, što krajnjim korisnicima udeseterostručilo brzinu rada.

Adobe na svom blogu navodi kako ništa od svega ne bi bilo moguće bez korisnika. 'Oni su definirali čitavu povijest Illustratora', piše Adobe, a čini se kako će se stvar tako i nastaviti. 

Adobe