CASE STUDY COMPETITION

Srednjoškolci se natječu za 36 tisuća kuna

15.05.2014 u 15:23

Bionic
Reading

Slagalica, prvo hrvatsko natjecanje studija slučajeva za srednjoškolce u organizaciji portala Srednja.hr, ušao je u završnu fazu. Finale je 19. svibnja u Zagrebu

Stotinjak se srednjoškolaca prijavilo u prvoj godini projekta na izazovne Slagalice koje su osmisli partneri natjecanja - Ina, Zagrebačka škola ekonomije i managementa, HTC Hrvatska, Hypo Alpe-Adria-Bank i Hrvatski akademski sportski savez.


Stručni žiriji partnera izabrali su po tri najbolja projekta koji će doći predstaviti svoje ideje u prostorima Ine 19. svibnja u ponedjeljak, s početkom u 13 sati.

Cilj Slagalice je povezati uspješne mlade ljude s velikim tvrtkama u Hrvatskoj. Prijave su stizale iz Zagreba, Rijeke, Splita, Buja, Varaždina... Najviše predstavnika na finalu će imati Gospodarska škola Varaždin.

Tvrtke su zadale poslovni slučaj za koji su htjele da srednjoškolski timovi ponude najbolje rješenje. Slučaj je mogao biti temeljen na situaciji koja je već postojala ili o situaciji pred kojom se tvrtka tek nalazi. Od srednjoškolaca se zahtjevalo da analiziraju slučaj te da kreativnim rješenjima nađu najbolji ishod.

Tvrtke su odabrale najbolje od pristiglih radova, a svi finalisti će imati priliku predstaviti svoja kreativna rješenja na finalu u prostorima Ine 19. svibnja na adresi Avenija Većeslava Holjevca 10, gdje će se boriti za nagradni fond od 36 tisuća kuna.

Više:Srednja.hr