Hrvatska glazbena udruga

Spotify bi početkom sljedeće godine mogao doći u Hrvatsku

20.11.2019 u 14:57

Bionic
Reading

Ovu vijest se moglo čuti na raspravi 'Izazovi digitalnog doba i reforma autorskog prava' u organizaciji Hrvatske diskografske udruge

Glazbeni streaming servis Spotify uskoro dolazi u Hrvatsku, moglo se čuti na panel raspravi 'Izazovi digitalnog doba i reforma autorskog prava' u organizaciji Hrvatske diskografske udruge. Tu je vijest potvrdio i Dario Draštata, direktor Dallas Recordsa, član upravnog odbora Hrvatske diskografske udruge i predsjednik Regionalne udruge nezavisnih diskografa RUNDA.

'Očekujemo da se to dogodi jako brzo, već početkom sljedeće godine', rekao je Draštata.

Hrvatska diskografska udruga predstavila je i potpuno novu aplikaciju 'Vrijeme je za digital', jedno od dva takva informatička rješenja na svijetu; drugo je u vlasništvu Sony Musica.

Riječ je o jedinstvenoj bazi koja donosi ažurirani sadržaj, aktualne podatke o korištenju glazbe i cjelokupan izvještaj s naknadama od streaminga na digitalnim glazbenim servisima. Tu su i podaci o prodaji albuma u glazbenim prodavaonicama, prihodima od kolektivnih prava i podacima o radijskom i televizijskom emitiranju.

Uz navedeno, svaki autor i izvođač koji ima sklopljen ugovor s diskografom na svom osobnom profilu naći će sve aktualne podatke o svojim snimkama, albumima te prihodima od njih, javlja Sound Report